Hirdetés

Milyen lesz a következő Xbox?

|

A Wii U még ebben az évben megjelenik, megnéztük, mire készül a sorban következő riválisa.

Hirdetés

Az idei E3 még nem hozta meg a várva várt híreket a következő generációs konzolokról, a Microsoft mégis hol szándékosan, hol nem, de azért csepegteti a különböző információkat, az új Xbox-ról.



A pletykák nem mindig alaptalanok, ez sokszor bebizonyosodott már, de a következő konzolgenerációval kapcsolatban már lassan ott tartunk, hogy az ember már csak unottan vállat von, hogy „ja, biztosan”. Most összeszedtünk nektek pár érdekes információt amelyek hivatalos forrásból ugyan nem erősítettek meg, még sem biztos, hogy légből kapottak.
Az iromány megszületését egy pár napja felbukkant állásajánlat ihlette, amelynek lényege, hogy olyan fejlesztőket keresnek, akik segítenék a Microsoftot az úgynevezett „Natural User Interface” kifejlesztésében. A Picipuha potenciális mérnökei egy teljesen új Kinect fejlesztésre hivatottak, ami támogatná a 3D-s képfeldolgozást. Ez az információ tökéletesen egybevág a nemrég kiszivárgott Microsoftos papírokkal, amelyek írnak egy sokkal komolyabb érzékelő rendszerről. Több pletyka szólt már arról, hogy Kinect 2 lesz az Xbox-hoz, és még olyan madarak is csiripeltek, akik szerint egybe építve érkezik majd a következő generációs MS dobozzal. Bárhogy is, úgy tűnik a szenzorral még komoly tervei vannak a Microsoftnak, lépjünk is tovább.

Az emlegetett dokumentum nem csak a Kinect jövőjéről árulkodott. A következő konzolgeneráció már a komolyan számol a felhő alapú szolgáltatásokkal, legalább is erre utal az a bizonyos MS tervezet. Elvben 2015-re már olyan mértékű lesz az Xbox felhő integrációja, hogy az E3 alatt bemutatott Smart Glass képes lesz a megkezdett filmeket, játékokat szinte bármilyen számításra képes eszközön tovább futtatni (na jó, abakuszon talán nem, bár majd talán a Sony majd azt is hasznosítja). A Smart Glass tervezett pályafutásának azonban nem ez lesz a következő nagy állomása, hiszen a dokumentum szerint a Microsoft csodaalkalmazása már 3D-s képességekkel is rendelkezni fog 2014-re.
Bár a jövő egyértelműen a felhők közé mutat, a fizikai meghajtó sem kerül ki az Xboxból, legalább is tervezet erre enged következtetni. Fontos része lesz ugyan a felhő az Xbox 720-nak, a jelenlegi információk szerint nem kell attól tartani, hogy ezentúl nem tudunk majd boltban vett játékokat a gép nyílásába tömködni (és most nem a kisautóra gondolok). Persze akadtak rémhírek, hogy ilyen-olyan okok miatt végül nem lesz tálca a gépben (legfőképp a használt játékok elleni keresztes hadjárat kapcsán) a mostani állás szerint a felhőszolgáltatások nem a lemezek leváltására, inkább csak kényelmi funkciók ellátására szolgálnak majd.

A fenti információk természetesen jobbára nem hivatalosak és kevés a biztos fogódzó, de egyfajta irányt mutathatnak arra nézve, hogy mit is képzelhetünk magunk elé, amikor valaki azt mondja: Xbox 720. Azon kívül, hogy persze gyorsabb hardvert kapunk (amin talán már a Crysis 1 utolsó pályája sem szaggat, vagy legalább is nem nagyon) a Microsoft minden erejével azon igyekszik, hogy a lakásunk ékévé tegye a következő konzolt. Már most rengeteg multimédiás szolgáltatás (pl. Netflix) van a Box mögött, és ezek csak bővülni fognak a következő generációra. Csak az a szomorú valóság, hogy ezek túlnyomó része hazánkban nem érhető el, pedig semmivel sem kerül kevesebbe nálunk a Gold tagság.
Funkcionalitásában a felhő és Kinect szolgáltatásai már nem csak lehetséges zárójelek lesznek, hanem aktív résztvevői is az egész család szórakoztatásának. Legalább is ezt tudjuk most, aztán holnap lehet, hogy kapunk egy olyan hírt miszerint egy gyűszű nagyságú gomb lesz az új konzol, amit rápattintunk a falra és az kivetíti a teljes világmindenséget annak minden univerzumával együtt, kitudja, talán a következő E3 után okosabbak leszünk majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)