Hirdetés

Minden, amit a Call of Duty: Black Ops Cold War kapcsán tudnod kell

|

Megjelenési dátum, sztori, multiplayer, és minden, ami fontos a 2020-as Call of Duty kapcsán.

Hirdetés

A szokásosnál jóval később, tavasz helyett a nyár legvégén jelentette be az Activision a Call of Duty sorozat idei részét, mely részben a Black Ops alsorozat rebootja lesz. Ellentétben a tavalyi Modern Warfare-rel, ez nem ír át mindent, onnan folytatja a történetet, ahol az első játék véget ért, és a második epizód eseményei már nem számítanak (a későbbieké meg pláne). Alább egy helyre gyűjtöttünk minden infót, amit feltétlenül tudni érdemes a Call of Duty: Black Ops Cold Warról.

Hirdetés

Mi a Call of Duty: Black Ops Cold War megjelenési dátuma?

Nem csak a bejelentést, a megjelenést is a szokottnál tovább húzza az Activision: a játék november 13-ától lesz elérhető PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, illetve nyitócímként debütál PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en. Aki egy konzolcsaládon belül szeretne frissíteni az újabb, jobb, szebb változatra, annak az alapjátékhoz képest 3000 Ft-tal drágább Cross-Gen Editiont kell választania, viszont ha ezt sokallja, játszhat majd az új gépeken az előző generációs változattal.

Miről szól a Call of Duty: Black Ops Cold War sztorija?

A történet 1981-ben indul, és csapatunkkal azt a feladatot kapjuk Ronald Reagan amerikai elnöktől, hogy találjunk meg egy Perseus nevű orosz kémet. Hudson, Woods és Mason társaságában, egy Russ Adler nevű CIA-ügynök, kém, ex-katona vezetésével indulhatunk bevetésre, ám őket végig a gép irányítja, nem lesz kooperatív többjátékos mód. Utunk során meglátogatjuk Kelet-Berlint, Vietnámot, Törökországot, és a KGB szovjet főhadiszállását. További közismert történelmi személyek, valamint régi ismerősök is felbukkanhatnak.

A kampány szerkezete is rendhagyó lesz, ugyanis számos küldetés során szabadon eldönthetjük, milyen útvonalon haladva teljesítjük feladatainkat, illetve beszélgetések során választhatunk különböző opciók közül. Extra megbízások, bizonyítékok gyűjtésével két bónusz missziót oldhatunk fel, döntéseink pedig befolyásolják a történet végét.

Aki pszichedelikus részekre vágyik, azokat is megkapja.

Ki a kampány főszereplője?

A kódneve Bell, de azt, hogy férfi, nő, vagy esetleg "titkosított" (avagy gendersemleges), mi határozhatjuk meg, a többiek pedig ennek megfelelő személyes névmásokkal hivatkoznak majd rá a beszélgetések során. A bőrszín, a születési hely, a katonai háttér (CIA, MI6 vagy ex-KGB) és egyéb jellemzők mellett választhatunk majd egy pszichológiai profilt is, ami permanens bónuszt ad valamely tulajdonságunkra: egy Paranoid karakter például gyorsabban emeli szemhez a fegyverét, a Lone wolf tovább sprintelhet, a Professional nem lassul le szemhez tartott fegyverrel sem, a Violent Tendencies pedig erősebben sebező lövedékeket kap. Összesen 15 lehetőség áll majd rendelkezésünkre.

Mire számíthatunk a többjátékos mód kapcsán?

A részleteket szeptember 9-én, egy livestream során jelentik be a Call of Duty Twitch csatornáján, de annyi biztos, hogy lesznek 20- és 40-fős módok, valamint Battle Pass. Battle royale-t nem építenek be, inkább a free-to-play Warzone bővítését folytatják, ami teljesen logikus és észszerű döntés.

Az garantált, hogy a cross-play visszatér, így minden platform minden játékosa együtt játszhat majd, és feltehetően a billentyűzet és egér használatát sem tiltják meg konzolokon.

Számíthatunk nyílt bétára is, de nem tudni még, mikor; csak azt, hogy a PlayStation 4-es játékosok előbb állhatnak neki, mint a többiek, az előrendelők pedig ugyancsak tovább játszhatnak.

Visszatér a Zombies?

Vissza, bizony. A részletek még nem ismertek, de annyi biztos, hogy a hidegháború titkos, félrecsúszott kísérletei állnak majd a középpontban, és nekünk kell a tesztalanyokat darabokra szaggatni. Szintén szeptember 9-ére várhatunk újabb infókat.

Eddig elég csábító a Call of Duty: Black Ops Cold War, pláne azoknak, akik szerették az alsorozat tíz évvel ezelőtt megjelent epizódját. Ha azt is felújítanák, az maga lenne a varázslat, de erről egyelőre nem ejtettek szót. Titeket mennyire csábított el eddig?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)