Hirdetés

Minden, amit a Far Cry 6-ról jelenleg tudni lehet

|

Hol játszódik a Far Cry 6? Tényleg Vaas a főgonosz? Egyáltalán miről szól? Összefoglaltunk mindent, ami kiderült a Ubisoft sorozatának következő részéről.

Hirdetés

Izgalmas felhozatallal készül a Ubisoft a következő egy évre, és még nem is mutatott meg mindent - nem láttuk például a Gods and Monsterst (aminek már nem is ez lesz a neve) és a Rainbow Six Quarantine-t a tegnapi előadás során. A Watch Dogs: Legion ugyanakkor már október 29-én megérkezik, ezt november 17-én követi az Assassin's Creed Valhalla, és már azt is tudjuk, melyik lesz a jövő év első hónapjainak egyik legérdekesebb játéka.

Hirdetés

A Far Cry 6-ot a másik kettővel ellentétben még nem volt lehetősége kipróbálni a világ újságíróinak, de így is sok mindent elárult róla a kiadó. Ezt szedtük össze nektek most alább, jól átlátható formában.

Mi a Far Cry 6 megjelenési dátum, és milyen platformokra jön?

Ez a két kérdés mindig sokakat foglalkoztat, de szerencsére van pontos válaszunk. A Far Cry 6 megjelenés 2021. február 18-ára várható, és PC-n (az Epic Games Store-ban és a Uplay-en keresztül), PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön, Xbox One-on, Xbox Series X-en, valamint Google Stadián játszhatunk vele. A One-os változatot ingyen lehet majd XSX-esre frissíteni, a PS4-eset pedig PS5-ösre.

Lesz Far Cry 6 Collector's Edition?

Lesz bizony, sőt, négy különböző változatban fogjuk tudni megvásárolni a játékot. Az alapkiadás mellett választhatjuk a Gold Editiont, mely a legalább 3 DLC-t és egyéb extrákat tartalmazó Season Passt is magába foglalja, az Ultimate Editiont, amiben ezen felül megtalálható az Ultimate Pack, benne három tematikus skincsomaggal (Croc Hunter Pack, Vice Pack, Jungle Expedition Pack), a csúcs pedig maga a Collector's Edition. Ez az Ultimate Editionön túl egy gyűjtői steelbookot, egy 64 oldalas, A4-es méretű művészeti albumot, 10 matricát, egy 7 darabból álló, 72 cm-es lángszóró replikát, a játék betétdalait tartalmazó lemezt, egy térképet, és egy Chorizo kulcstartót kínál. Chorizo az egyik felbérelhető társunk lesz, egy kerekesszékes tacskó, aki egyébként mindenféle hasznos dolgokat tárol székében. Tündéri. Az előrendelők változattól függetlenül egy CD-lövő fegyvert és egy Chorizo skint szerezhetnek meg a Libertad Pack keretében. Az, hogy a magyar viszonteladóknál ezek közül mi lesz elérhető és milyen mennyiségben, később derülhet ki.

Hol és mikor játszódik a Far Cry 6?

Volt egy olyan teória, hogy a promóciós képeken is látható fiú, Diego valójában az ifjú Vaas (ő volt ugye a Far Cry 3 őrült főgonosza), de ezt megcáfolni látszik a tény, hogy míg Vaas 1985-ben született, a Far Cry 6 eseményei a modern időkben zajlanak. Egy fiktív, Yara nevű trópusi szigetre látogathatunk el, melyet Kuba inspirált. A gerilla hadviselés központi téma, így nem volt kérdés, hova kell nyúlni ihlethez, és a fejlesztők 1 hónapot töltöttek Kubában, tanultak a zenéről és a kultúráról, találkoztak egykori gerillákkal, így végképp hitelesen tudják visszaadni a '60-as években ragadt ország hangulatát.

Újdonság, hogy a korábbi játékokkal ellentétben ezúttal lesz egy nagy főváros, ami vertikalitást kínál: háztetőkön rohangálhatunk, sikátorokban mászkálhatunk, a legkeményebb ellenfelekkel nézhetünk szembe itt.

Ki a Far Cry 6 főgonosza?

Antón Castillo (akit a fantasztikus Giancarlo Esposito alakít) Yara diktátora, aki 50 évvel a játék eseményei előtt került hatalomra, miután látta, hogy apját, Yara korábbi vezérét kivégezték. Ekkor úgy érezte, elvették tőle a szigetet és a hatalmat, de demokratikus választás útján szerezte azt vissza. Megválasztását követően azt ígérte, elhozza a paradicsomot, megoldja az emberek minden problémáját, és nem klasszikus, diktátori módszereket használva kormányoz, ezért egyaránt vannak támogatói és támadói. A paradicsom azonban szerinte nem való mindenkinek, és azokat, akik ellene vannak, munkára kényszeríti, rabigába hajtja. Állítólag nem egy sablonos diktátor karaktert láthatunk, hanem valakit, aki Salamon királyhoz hasonlít: keményen irányít, de megosztja vagyonát a néppel, felerősíti őket.

Amellett, hogy igyekszik az országot erővel és szigorral irányítani, fiát, a 13 éves Diegót (Anthony Gonzalez) terelgeti, hogy méltó utódja lehessen. Diego persze egy zavarodott kamasz, aki még nem érti egészen a világ működését, nem tudja, mit akar, egyszerre szeretne megfelelni Antónnak és saját útját járni.

Esposito egyébként nagyon fellelkesült, amikor felajánlották neki a szerepet, számos kérdést tett fel a karakterrel kapcsolatban, jegyzetelt, tüzetesen átnézte a forgatókönyvet, javaslatokat tett, és a fejlesztőkkel közösen formálta a figurát. Azonnal értette, mitől Far Cry a Far Cry, mitől jó egy főgonosz, és állítólag mégis egészen más lesz Antón szerepében, mint Gus Fringként a Breaking Badben.

Kisebb érdekesség, hogy Vaast az a Michael Mando alakította, aki együtt játszik Espositóval a Breaking Bad spin-off sorozatában, a Better Call Saulban. A két színész röviden beszélgetett erről, és Mando nagyon izgatott, hogy Esposito a Far Cry 6-ban kapott szerepet, de nem tudott tanácsokat adni számára.

És ki a Far Cry 6 főszereplője?

A Far Cry játékok középpontjában mindig a főgonosz áll, és jellemzően mellékes, hogy mi kit irányítunk. A főhősről annyit tudni, hogy Dani Rojasnak hívják, lehet férfi vagy nő is, és ellenállók csoportját vezeti, így nem marad néma. Lesznek majd felbérelhető társai, köztük Chorizo, a kerekesszékes tacskó, aki cukisága miatt kiválóan alkalmas elterelésre. Egyébként amint bemutatták a csapatnak, az irodában mindenki gépén ő lett a háttér.

A Far Cry 6 fejlesztése nagyjából 4,5 évvel ezelőtt vette kezdetét, még a Far Cry 5 sem volt kész, amikor belevágtak. Több mint 900 fejlesztő dolgozik rajta, úgyhogy nem egy kis projektről beszélünk. Minket lázba hozott már csak Esposito szerepeltetése és a kubai hangulat is, és a következő fél évben még elárulhat ezt-azt a Ubisoft, amitől még jobban várjuk majd a játékot. Nektek hogy tetszik eddig?

Címkék: #far cry 6 #ubisoft
Platformok: PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)