Hirdetés

Minden, amit az Xbox & Bethesda Games Showcase során bejelentettek

|

Diablo IV, Forza Motorsport kiegészítő, Game Pass újdonságok és sok más izgalmas játék került elő az Xbox és a Bethesda nem-E3-as előadása során.

Hirdetés

Nem volt a héten, még a Summer Games Fest előadásán sem olyan bejelentés, amitől letettük volna a hajunkat (hacsak nem az, hogy a The Last of Us Part I érkezését megerősítették), ezért fokozott érdeklődéssel vártuk az Xbox és a Bethesda szokásos éves előadását, hiszen a nagy Xbox-családhoz rengeteg értékes stúdió tartozik, és számos olyan projektet bejelentettek korábban, amikről jóformán még semmit nem tudunk.

Előkerültek ezek, voltak meglepetések, és megint adtak okot arra, hogy úgy érezzük, Game Pass-előfizetőnek lenni a világ egyik legjobb dolga. Az összes, alább felsorolt játék 12 hónapon belül megjelenik (jelenlegi tervek szerint).

Hirdetés

Ha visszanéznétek a műsort, a cikk végén megtaláljátok streamünket, alább pedig a megszokott listás felsorolás következik:

  • Mielőtt belekezdenénk, reméljük, a hét korábbi Xbox-bejelentéseiről nem maradtatok le. Ha mégis: Magyarországról is elérhető az Xbox Design Lab, jön az Xbox okostévés app, jobb lesz Windows 11-en játszani, és a nem Game Pass-os játékokat is elérhetjük majd a felhőn keresztül.
  • Felvezetés nélkül indult el a Redfall terjedelmes gameplay trailere, ami az Arkane Austin jövőre megjelenő, vámpírirtós, kooperatív FPS-e lesz. Nem a mészárlás az egyetlen út, amit választhatunk, sőt, a lopakodás kifizetődőnek tűnik. A karaktereknek mindenféle képességei és eszközei lesznek, amikkel izgalmasabbá tehetik az összecsapásokat.
  • A Hollow Knight: Silksong is hallatott végre magáról egy rövid előzetessel. Megjelenési dátum még nincs, de a Game Passba ez is bekerül.
  • A műsor első újdonsága a Rick és Morty alkotóinak új játéka, a kalandozós FPS High on Life volt, ami októberben érkezik. Minden fegyver egy élőlény, aki viccesen beszél.
  • Az Xbox együttműködésre lépett a Riot Games-szel, így a Game Pass előfizetői téltől mobilon és PC-n is különleges bánásmódban részesülnek: a League of Legendsben, a Wild Riftben, a Valorantban az összes karaktert, a Legends of Runeterrában a Foundations Setet, a Teamfight Tacticsban pedig bizonyos Little Legendeket ingyen elérhetnek.
  • Láthattuk végre az A Plague Tale: Requiem játékmenetét, Amicia és Hugo újabb vad kalandokba fog keveredni. Még idén megjelenik, nem tudni, mikor, de... első nap bekerül a Game Passbe.
  • A Forza Motorsport a pletykáknak megfelelően 2023 tavaszán érkezik Series X-re és S-re, de még amúgy is tartoznak nekünk két Forza Horizon 5 kiegészítővel, elleszünk addig ezekkel. Egyelőre elég annyi, hogy láthattuk a játékot, és hát mi tagadás, gyönyörű, lesznek látványos ütközések és sérülések.
  • A Microsoft legrégebbi franchise-a 40. születésnapját ünnepli: a Microsoft Flight Simulator ennek örömére igazi klasszikus és legendás repülőkkel bővül novemberben, lesznek helikopterek és vitorlázók is. Meg zsiráfok. A Halo repülője mától ingyen letölthető.
  • Egy kicsit előreszaladva már a Blizzard is szerepet kapott (még messze nem zárult le az ütlet, egyelőre külön cég az Activision Blizzard és az Xbox): az Overwatch 2 október 4-étől startol el, és teljesen ingyenes lesz.
  • Jön az Ara: History Untold, egy RTS, ami nem csak hogy első naptól fogva a Game Pass része lesz, de mától kipróbálható a félkész változata.
  • A Bethesda szegmensében felbukkant a The Elder Scrolls Online: High Isle, és a Fallout 76 szeptemberben érkező új kiegészítője.
  • Leleplezték a Forza Horizon 5  - idő előtt kiszivárgott - új kiegészítőjét, a Hot Wheelst, ami július 19-én jelenik meg.
  • Rég nem láttuk már az Ark 2-t, szinte el is felejtettük, hogy Vin Diesel is szerepel majd benne. 2023-ban jelenik meg, most egy rövid teasert érdemelt.
  • Nem sokkal azután, hogy megtudtuk a Scorn gépigényét, jött egy a hagyományoknak megfelelően némileg gusztustalan, a maga módján mégis egész hangulatos előzetes. Október 21-étől játszhatjuk, a Game Pass előfizetői további költségek nélkül.
  • Kissé fapados, de érdekes akciójátéknak tűnik a Flintlock: The Siege of Dawn, ami 2023 elején érkezik PC-re és Xbox konzolokra. Game Pass-szal ingyen lesz.
  • A Minecraft alkotóinak új játéka egy újabb spin-off a Dungeons után: ez lesz a Minecraft Legends, egy valós idejű akció-stratégia, amiben az Overworldöt egyesíthetjük. Lesz egy vezérünk meg egy rakás minionunk.
  • A Lightyear Frontier egy pihentető játéknak tűnik, egy mechával rendezhetjük át a tájat 2023 tavaszától.
  • Rajzfilmszerű roguelite FPS lesz a Gunfire Reborn, ami 2022 októberében jelenik meg.
  • Közepesen félelmetes, emellett egészen gyönyörű oldalnézetes kaland-platformert készít a Plot Twist, amiben egy nyomozó egy démon segítségével kalandozik föld alatt és föld felett. A játék neve The Last Case of Benedict Fox, 2023 tavaszára várhatjuk.
  • Az Interior/Night első játéka, az egyedi látványvilágú As Dusk Falls korábban már bemutatkozott, most még többet meséltek róla. Egy interaktív történet lesz sok-sok döntéshelyzettel, egyedül és multiban is játszhatjuk július 19-étől.
  • A Naraka Bladepoint, egy kaszabolós battle royale, ami PC-n már nagyot ment, Xboxra is megjelenik június 23-án.
  • Egy furcsa, középkori, festményeket idéző rajzolt kalandjáték lesz az Obsidian Entertainmentnél készülő Pentiment, amire 2022 novemberében számíthatunk.
  • Tovább bővül, ezzel szeptemberre teljessé válik a korai hozzáféréssel már régóta elérhető Grounded, új helyekre kalandozhatunk, új módokon harcolhatunk bogarakkal, rovarokkal.
  • Nem biztos, hogy mi leszünk a jó arcok az Ereban: Shadow Legacy-ban, de gyilkolászhatunk majd a nagyobb jó érdekében, fajunk utolsó képviselőjeként.
  • A Diablo IV új előzetesében a nekromanta került előtérbe - nem meglepő módon ilyen karaktert is alkothatunk. Ez az ötödik és utolsó kaszt, legalábbis egyelőre. Mutattak játékmenetet is az Xbox Series X-es változatból. Majdnem 150 különböző dungeon vár ránk, egy változó világ, és válogatott ocsmányságok. Teljes cross-playre és couch co-opra számíthatunk, lesz továbbá PvP is. Megjelenés 2023-ban.
  • A Sea of Thievest sem fogják elhanyagolni, dalolászva jelentették be a kalózok, hogy réges-régen várt új tartalmak jönnek a több mint 30 millió játékos számára.
  • Különleges indei játék lesz a Ravenlok, a trailer jobban bemutatja, mire lehet számítani, mint ahogy én le tudnám írni.
  • Az Annapurna új játéka az Inside és Limbo játékmenet-tervezőjétől érkezik, konzolok közül először Xboxra. A Cocoon egy felülnézetes, látványos puzzler lesz agyzsibbasztó feladványokkal.
  • Mivel nem láttunk még elég hullát és vért közelről, a Team Ninja egy vérbő előzetesben mutatta meg a Wo Long: Fallen Dynasty-t, amire elsőre azt hittük, hogy Nioh 3, de valószínűleg tévedtünk. Phil Spencer egyúttal bejelentette, hogy tudják, több japán játékra vágynak az Xbox-tulajok, így elhozzák a Persona 3 Portable-t, a Persona 4 Goldent és  a Persona 5 Royalt - ez utóbbit október 21-én. Amúgy PC-re is, egyből a Game Passba.
  • Hideo Kojima az Xbox felhőtechnológiájának segítségével alkotja meg vadonatúj, forradalmi játékát.
  • Végül pedig egy hosszabb gameplay előzetesen láthattuk a Starfieldet, a Bethesda vadonatúj RPG-jét, ami meglepően sok elemében idézi a No Man's Sky-t, csak valamivel valóságosabb és erőszakosabb lesz. Todd Howard beszélt róla egy kicsit, nem tűnt úgy, hogy nagyokat hazudik, bár elhangzott, hogy mind az 1000 bolygón leszállhatunk bárhol.

Az adást tehát Kaci kommentárjával itt nézhetitek meg:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)