Hirdetés

Minden eddiginél részletesebb betekintést kaptunk a Hogwarts Legacy játékmenetébe

|

Az Avalanche Studios háromnegyed órát szánt a Hogwarts Legacy bemutatására.

Hirdetés

Részben a sok halasztás miatt, de úgy alakult, hogy 2023 első pár hónapja olyan durva időszak lesz játékmegjelenések szempontjából, amihez legfeljebb az ünnepi szezon fogható. Nem lepődnénk meg, ha addig alaposan átrendeződne a naptár, mert kevés játéknak lehet esélye olyan címek mellett, mint a Warner Bros. Interactive Entertainment régóta vágyott, milliók által áhított akció-szerepjátéka, a Harry Potter világába helyezett Hogwarts Legacy.

A PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, valamint Xbox Series X|S konzolokra február 10-én érkező alkotásról ma egy hosszabb livestream keretében beszéltek az Avalanche fejlesztői, megmutatva a játékmenet egyes részeit, de nem mindent, hogy legyen majd azért pár apróság, amit mi magunk fedezhetünk fel.

Hirdetés

Ahogy egy szerepjátékban szokás - kivéve, ha teljesen fix hősünk van -, karaktergenerálással kezdünk, a lehetőségek arcformára, bőrszínre, hajviseletre, bőrhibákra és sérülésekre, valamint a szem és a szemöldök színére, illetve az utóbbi formájára korlátozódnak. Viselhetünk továbbá szemüveget is, és később újabbakat gyűjthetünk. Meghatározhatjuk, hogy milyen hangon szólaljon meg a karakterünk, kiválaszthatjuk a nehézségi szintet (van sztorimód a casual gamereknek).

Azt, hogy a PC-s kezelőfelület bármiben különbözik-e majd a konzolostól, nem árulták el, ellenben megmutatták a PlayStationös UI-t, így kiderült, hogy a jobb alsó sarokban foglalnak helyet a betárazott varázslataink. Egyébként húsznál is több bűvigét sajátíthatunk el. De lesznek olyan varázslatok is, amelyeket folyton kéznél tartunk, annyira fontosak. A kialakítás a modern sztenderdeket követi, életcsík, mellett a gyógyital számlálója, minimap és egy gombnyomásra előhívható menü, ahol az általunk kotyvasztott löttyöket lehet kiválasztani.

Fontosnak tartották elmondani, hogy a demonstráció elején látott Hugrabug hálókörlet és közös szoba J. K. Rowling írásai nyomán nyerte el alakját, az általunk megszemélyesített karakter pedig egy mágikus kézikönyv segítségével (ami minden megszerzett új ismeretet és tapasztalatot kihívássá alakít) zárkózik fel évfolyamtársaihoz a történet során.

Bemutatkozott a párbeszédrendszer is: a dialógusok során előre felkínált válaszlehetőségekből tudunk csemegézni, és ezzel befolyásolni a beszélgetés irányát. A fejlesztők pedig újfent megerősítették a nyilvánvalót, hogy a tanulmányok is fontos részét képezik a játékmenetnek, a hozzájuk kapcsolódó opcionális küldetések révén tehetünk szert például új varázslatokra. És ezek használatát gyakorolhatjuk is, mielőtt valóban éles varázslópárbajba keverednénk.

Elégedettek vagytok a látottakkal?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)