Hirdetés

Mindenki azt hiszi, hogy ez egy valódi testkamerás felvétel, pedig egy FPS játékot látunk

|

Egyetlen fejlesztő hozta zavarba a nagyközönséget, és a realizmus ára a kommentelők támadása is lett.

Hirdetés

Láttuk már, hogy páremberes garázsprojektek is nézhetnek ki nagyon vadul az Unreal Engine 5-nek hála, ami nem csak azt a technológiát adja a földi halandók kezébe, amellyel addig csak a nagy stúdiók dolgoznak, de az asseteket, azaz az animációra és általában a játékba való beillesztésre előkészített modelleket, textúrákat is. Így készülnek a régebbi játékok újragondolt rajongói változatai, pontosabban az azokat megvillantó, concept trailereknek hívott videók (nézzétek ezt a fazonigazított Half Life 2-t!), vagy az elhíresült, majdnem teljesen fotorealisztikus barangolás egy metróaluljáróban.

Ez a titka Alexandre Spindlernek is. A francia fejlesztő egymaga vágott bele egy ambíciózus akciójáték készítésébe, amelyben a fő csavar az lesz, hogy nem egyszerűen belső nézetből lövöldözhetünk majd, hanem egy mellkasra erősített testkamera képét nézzük, pontosabban irányítjuk.

Hirdetés

Itt látható mindez a gyakorlatban:

Azon túl, hogy a grafika máris meggyőző - az első képsorok egy elhagyatott, kelet-európai stílusú iskolában játszódnak, ilyen előre elkészített helyszínből sok van az Unreal boltjában -, Spindler meggyőzően szimulálja a kamera jellegzetes képét: a hordótorzítást, az alacsony dinamikatartományt és felbontást, a kromatikus aberrációt, de még arra is figyelt, hogy kellően béna legyen a hangminőség.

Technikai bravúr ide vagy oda, a kommentelők egy része ebben is talált kivetni valót. Többségüknek az a baja, hogy túlságosan emlékezteti őket az egész a rendőrségi brutalitásra. Ilyen felvételeket az utóbbi években főleg feketéket bántalmazó vagy meggyilkoló rendőrök kapcsán láttunk, és tekintve, hogy egy lövöldözős játékről van szó, félő, hogy sok érintett újraéli a traumát. A fejlesztő ezekre nem reagált, igaz, kizárt, hogy ilyesmi lett volna a célja.

Hamarosan újabb részletekkel és videókkal jelentkezik az egyelőre cím nélküli játékról, mi pedig kíváncsian várjuk, mi lesz ebből. Nektek hogy tetszik?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)