Hirdetés

Mindenkit kiégetett a World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic megjelenése előtt érkezett patch új funkciója

|

A World of Warcraft Classic részlegének régi-új kiegészítője egy fontos változtatást tartalmaz az eredetihez képest: kapott egy eddig nem használt csapatkereső eszközt, amivel már a bétában gondok voltak.

Hirdetés

A Blizzard a World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic bejelentésekor hozott egy sokat vitatott döntést: nem fogja beépíteni az automatikus csapatkeresőt, hanem egy manuális rendszerrel kívánja helyettesíteni azt. Ez már önmagában sokakat elfordított a northrendi kalandtól, de a valódi problémát a csapatösszeállító eszköz jelentette. Amint elindult a béta, már mindenki látta, hogy az bizony egy romhalmaz.

A többszöri visszajelzések ellenére sem változtatott rajta semmit a Blizzard, és a tegnap Európában is befutott WotLK frissítéssel beépítette a csapatkeresőt az éles verzióba is. Kiderült, hogy nem csak a kényelmetlen felület a probléma: az eszköz ugyanis ténylegesen használhatatlan sokak számára.

Hirdetés

A /r/ClassicWoW subredditen sorban érkeznek a jelentések, hogy ha akarják, ha nem, a Tank szerepkörbe osztja be őket a kereső, a tényleges tankok csapatait pedig raidekké konvertálja a rendszer, ami teljesen tönkreteszi a UI-t a játékosok számára. Az egész katasztrofális úgy, ahogy van.

Az sem segít sokat, hogy a fejlesztők szándékosan meghagyták a lehetőséget arra, hogy mindenki maga válassza meg a szerepkörét a csapatokba való jelentkezéskor, mert szerintük ez majd bátorítja a kommunikációt. A társas lehetőségek valóban bővültek, mert így jelenleg rengeteg játékos adhatja (és adja) ki magát gyógyítónak vagy tanknak, hogy szándékosan vesztegethesse mások idejét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Classic közössége eddig egy LFG Bulletin Board nevű addont használt, ami a chat üzenetekből kigyűjtötte a játékosokat kereső csoportokat. Sokak szerint az addon ezerszer jobb megoldás volt, mint a Blizzard hivatalos eszköze.

Az egész onnan indult, hogy a fejlesztők igyekeztek megőrizni a közösségi élményt, és ezért mindent meg akartak tenni az automata meccskereső elkerülése érdekékben. Annyiban sikerrel végződött a kísérletük, hogy a közösség most tényleg kommunikál, csak erre a fajta kommunikációra nem biztos, hogy büszkék lehetnek a blizzardos srácok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)