Hirdetés

MineCraft: 350 ezer dollár egy nap alatt!

|

Nos, aki jót csinál, annak megéri egyedül fejleszteni...

Hirdetés

Itt van a MineCraft esete - aki ránéz, azt mondja - ejj milyen randa. Aztán 10 perc játék után nem lehet levakarni róla többet...

A Minecraft nem ingyenes - Markus Persson a jelenlegi, azaz alpha verziót is árusítja a kész változat jövőbeni árának feléért. S mivel túl sokan próbáltak Minecraftozni, és összeomlott a szerver, így nemrég volt egy szabad hétvége - amely tökéletesen bejött Markusnak. Ugyanis a népek annyira rákattantak a játékra a szabad hétvégén, hogy a szerver visszakapcsolása utáni 24 órában 25936-an vásárolták meg, ezzel 350 ezer dollár bevételt generálva Markusnak (segítek, ez 71 millió forint...)

Természetesen azóta már visszaestek az eladások, legalábbis napi szinten, hiszen "csak" 50 ezer körüli példányt adtak el az elmúlt napokban (ez újabb 140 millió forint kb) - de ez semmiség lehet, ha kiszámoljuk, hogy a játékosok mennyi időt (s ezzel pénzt) öltek az építkezésbe, a bányászatba stb... a sok függő. Na jó, én is megyek, a katedrálisom még csak egy emelet magas, meg kell építeni a rózsaablakokat és a gyönyörű tornyokat hozzá, és persze ki kell bányászni mögüle a hegyoldalt, amibe épül, és akkor még nem is beszéltem a váramat körülvevő városfalról, a metróról, amit épp építek és stb... stb... Még jó, hogy a vár melletti tó és a folyó, amit csináltam, már kész van...

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)