Hirdetés

A Minecraftban tanulhatjuk meg, hogyan lehet felvenni a harcot egy járvánnyal

|

Érdekes és egyben igencsak hasznos pályát rakott össze valaki a Mojang játékában.

Hirdetés

Az emberek a legkülönfélébb módon igyekeznek átvészelni a koronavírus-járványt, de azért akad néhány olyan alapvető teendő, amelyet mindenkinek érdemes betartania. Ilyen például a social distancing, vagyis a közösségi távolságtartás, amit most játékos formában tanulhatunk meg.

Hirdetés

Az AKQA csapata létrehozott egy nagyon különleges pályát a Minecraftban, amivel a srácok azt akarják bemutatni, nagyjából hogyan működik egy járvány. A Blockdown Simulatorban a lakosokat zombivá változtatja egy játékbeli vírus, és mi dönthetjük el, hogyan vesszük fel vele a harcot. Ha akarjuk, akkor egy toronyból követhetjük figyelemmel az eseményeket, és kipróbálhatjuk, milyen hatással vannak az összképre az egyes változtatások. Például lerakhatunk a pályára még több zombit, és akár be is zárhatjuk a lakosok házait, így szimulálva a közösségi távolságtartást, ami elvileg gátolhatja a járvány terjedését.

Sőt, még arra is van lehetőségünk a pályán, hogy ápolóként megkezdjük a zombik kezelését. Ez a rész is tartogat kihívásokat és egyébként jól bemutatja azt is, hogy a hirtelen megsokasodott fertőzöttek száma milyen komoly nyomást jelenthet az egészségügyre. Értelemszerűen a Blockdown Simulator nem szimulálja tűpontosan a jelenleg is tartó koronavírus-járványt, de így is érdemes lehet kipróbálni, már csak azért is, mert lehet, hogy tanulunk valami újat játék közben. Ha felkeltette az érdeklődéseteket az AKQA alkotása, akkor innen letölthetitek azt.

Hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)