Hirdetés

A Nintendo is kísérletezett egy Minecraft-szerű játékkal

|

A Nintendo klasszikusai közül sok megalkotásért felelő Shigeru Miyamoto mesélt nemrég a cég egy soha meg nem valósult projektjéről, ami hatalmas klasszikus lehetett volna, látva a Minecraft sikerét.

Hirdetés

Elképesztő látni, mennyi fiatal és idősebb gamer használja kreatív módon a legkülönbözőbb dolgokra a Minecraft által nyújtott lehetőségeket, de van, aki ezt a népszerűséget látva elsősorban egy kihagyott ziccert lát.

Shigeru Miyamoto nemrég amerikai útja során adott egy interjút sok más programja mellett, amiben a Star Fox, a Donkey Kong és a Legend of Zelda alkotója kitért a Minecraftra is.

"Nagyon is tetszik a Minecraft, de elsősorban abból a szempontból, hogy úgy érzem, ez egy olyan játék, amit akár mi is megalkothattunk volna. Az N64 idején rengeteget kísérleteztünk néhány játéktervvel, amik nagyon hasonlóak voltak a Minecrafthoz. Lenyűgöző látni, hogyan sikerült ezt az ötletet egy tényleges termékké alakítaniuk"

- mondta Miyamoto.

Persze a Wii U-port segítségével a Nintendo sem maradt ki teljesen a játék sikeréből, ettől függetlenül érdekes lenne tudni, mit adna a formulához a Nintendo legendás dizájnere.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)