Hirdetés

Minecraft - oktatási eszköz lett Észak-Írországban

|

A Minecraft egy varázslatos játék. Ezt mindenki tudja aki ráfüggött egy kicsit is. Modern korunk digitális LEGO-ja újabb szintre lépett Észak-Írországban.

Hirdetés

Egészen meglepő híreket is hallhatunk a Minecrafttal kapcsolatban. Míg Törökországban veszélyesnek ítélték és betiltás fenyegeti, addig máshol felhasználhatóságát keresik az oktatásban. Az Egyesült Államokban már volt nyári tábor, ami kifejezetten erre alapult. Itt a Minecraft mellett a Kerbal Space Program is szerepet kapott.

Most Észak-Írország került előtérbe. Itt több, mint 200 középiskolában és 30 könyvtárban kerül fel a gépekre a MinecraftEdu, ami a Minecraft kifejezetten oktatásra szánt változata. A projekt a CultureTech fesztivál és a Kulturális, Művészeti és Kikapcsolódási Minisztérium együttműködéséből valósult meg. Mark Nagurski, a CultureTech főszervezője szerint a Minecraftban végtelen lehetőség van, ha oktatásról van szó. Lelkesedést vált ki mindenkiből és elősegíti a csapatmunkát. Ezért is találták ki ezt a tervet.

Én még régebben csak Comenius Logo-val tanulhattam, pedig a Minecrafttal tényleg szórakoztatóbb lett volna. Ti tanulnátok Minecrafttal?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)