Hirdetés

Idővel egy teljes Pokémon játék is játszható lesz Minecraftban

|

Egy modder egész sok funkciót beépített abba a Minecraftban épülő Game Boyba, ami már a Pokémon Red alapvető elemeit is reprodukálni tudja a játékon belül.

Hirdetés

Nem véletlenül adja sok pedagógus is diákjai kezébe a Minecraftot (vagy lesz Minecraft tábor itthon is), hiszen a játékban nem csak komplex világokat alkothatunk újra, hanem értő kezekben komoly mérnöki teljesítményekhez is jó keretet nyújthat. Arra viszont kevesen vállalkoznának, amin éppen MrSquishyYT, valódi nevén Matt dolgozik.

Az úriember ugyanis már a második klasszikus játékot alkotja újra a Minecrafton belül: a működő, mesterséges intelligenciával is bíró Pac-Man árkádgép után egy Game Boy-on szeretné játszhatóvá tenni az 1996-os Pokémon Redet. Illetve részben ez már sikerült is neki, ugyanis a játék menürendszere után működőképessé tette a vad pokémonokkal való találkozást és harcot is. Mattre azonban még rengeteg munka vár, egyrészt mert a Minecraft nem kezeli túl jól a 2D-s képeket, másfelől pedig a játékoson kívüli entitásokat is nehezen értelmezi, így az NPC-k beépítése is komoly feladatnak ígérkezik.

Így a már másfél éve folyó projekt valószínűleg nem heteken belül fog elkészülni, viszont ha egyszer eljön a nagy nap, a lelkes modder letölthetővé teszi majd mindenkinek a Minecraft-pályát. Addig is néhány saját poént is lesz alkalma a játékhoz adni, mint a kedvenc pokémonja, Magikarp másaival teli titkos tó, amik ugyan 100-as szintűek lesznek, de csak a Splash képességet kapják meg. "Csodálatosan értelmetlenek és ezt imádom bennük. Hogy tényleg beteszem-e a tavat, még nem tudom, de a gondolattól is kacagnom kell" - mondta egy interjúban a készítő.

Nektek mi volt az eddigi legbonyolultabb Minecraftos alkotásotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)