Hirdetés

A gyerekek miatt tiltja a Sony a cross-platform multiplayert

|

Se a Minecraft, se a Rocket League PS4-es játékosai nem játszhatnak más konzolok táborával, a Sony egyik vezetője pedig elég érdekes indokot hozott fel álláspontjuk védelmében.

Hirdetés

Az E3-on két igen népszerű játék készítői lepleztek le platformok közötti többjátékos módot alkotásukhoz: a Minecraft mellett a Rocket League nemrég bejelentett Switches változatáról is kiderült, hogy a vásárlók a PC-s és Xboxos gamerek ellen is játszhatnak majd. A PS4 ellenben mindenhonnan hiányzott.

A Mojang egyik munkatársa jelezte is, hogy ők bizony szívesen látnák a PlayStation-tulajdonosokat is, sőt, a Psyonix konkrétan kijelentette, hogy csak jóváhagyásra vár a Rocket League kapcsán, a technológiai részt már sikerült megoldani. Az E3-on rá is kérdezett a dologra a PS fő marketingesénél, Jim Ryannél a Eurogamer munkatársa, de először kitérő választ kapott.

"Semmiképp sem valamilyen elvi problémánk van ezzel. A múltban is csináltunk már ilyet. Mindig nyitottan beszélünk minden fejlesztővel és kiadóval, akik ezzel próbálkoznak. Sajnos ez egy üzleti párbeszéd is a részvényeseinkkel, de nem is szeretnék erről többet mondani."

Az újságíró ekkor azt válaszolta, hogy a PlayStation-tulajok csak azt látják, hogy kimaradnak a platformok közötti játékból, amire jó lenne magyarázatot kapni. Ryan pedig ezzel tudott szolgálni:

"Gondolnunk kell a játékosbázisunkra. A Minecraft játékosbázisát, ahogy az köztudott, mindenféle korcsoport alkotja, vannak gyerekek is. Van egy szerződésünk mindenkivel, aki a mi konzoljainkon online játszik, mi odafigyelünk rájuk, egy ellenőrzött PlayStation-univerzumban játszhatnak. Kitenni őket - sokszor gyerekeket - külső befolyásoknak, amiket nem tudunk irányítani; ezt alaposan át kell gondolnunk."

Később még hozzátette, hogy nem feltétlenül marad ez a helyzet az idők végezetéig, de úgy tűnt, nem változik meg egyhamar az álláspontjuk. A Eurogamer munkatársa kiemelte, hogy a híresen gyerekbarát Nintendo is belement a cross-platform játékba, de Ryan erre is csupán annyit mondott, hogy mindenkinek meg kell hoznia a saját döntéseit.

Hogy ezzel takarózni mennyire jogos, nem egyszerű kérdés. Az az érv elfogadhatónak tűnik, hogy a közös ökoszisztémából nem tudnának kitiltatni más platformon játszó, számukra elfogadhatatlanul viselkedő játékosokat. A Minecraftban pedig egy csomó olyan, nem gyermekbarát tartalom is megjelenhetne, amit nem olyan egyszerű ellenőrizni, mint mondjuk egy szöveges csevegést. A gyakorlati megvalósítást tekintve viszont nem áll össze a kép: a Rocket League esetében engedélyezték korábban a közös játékot a PC-s közönséggel, látszólag csak a többi konzol játékosaival van bajuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)