Hirdetés

Minecraft - több mint egymillióan játszanak egyszerre

|

Megdöbbentő statisztikákat közölt a Mojang a Minecraftról. Azt tudtuk, hogy sokan játszanak, de azt nem is sejtettük, hogy ennyien.

Hirdetés

Merje még egyszer valaki kockának hívni a WoW játékosokat azok után, hogy a Minecraftban valaki két évig épített egy szövegszerkesztőt... A rengeteg fanatikust tömörítő építős-rombolós csoda immár a Microsoft tulajdonában áll, a redmondi cég pedig a jelek szerint jól választott, amikor Notch stúdiójának felvásárlása mellett döntött.

Az elképesztő statisztikai adatokat a Mojang egyik fejlesztője, a szemtelenül fiatal Nathan „Dinnerbone” Adams tette közzé Twitteren. A jelek szerint csúcsidőben jóval egymillió fölött van az egyidőben játszó játékosok száma, és bár sokak szerint a Minecraftot csak többjátékos módban tolják a játékosok, a statisztikák szerint az arány 50:50.

Csak hogy legyen viszonyítási alapunk, a Steam legnépszerűbb játéka toronymagasan a Dota 2, a MOBA azonban még sosem lépte át az egymilliós álomhatárt (bár nagyon közel jár 960-970 ezer a napi átlaggal). Ezt a CS:GO követi közel félmillióval, eztán már csak jóval lemaradva találunk játékokat.

Közületek ki játszik vele? Mit gondoltok, hova fejlődhetne még?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)