Hirdetés

Minecraft: Story Mode Episode 1 teszt - kockafejűek világa

|

A Telltale Games és a Mojang közös szerelemgyermeke, avagy döntéseinktől függő kockásított kalandjáték.

Hirdetés

Értetlenül álltak a legtöbben, amikor a Telltale bejelentette, hogy a Minecraftból készítenek kalandjátékot, és a kételyeket a megjelenés sem oszlatta el maradéktalanul. A Minecraft kétségkívül a világ egyik legnépszerűbb játéka. Megtippelni is lehetetlen, mennyien játszanak vele világszerte, és bár elsősorban a fiatalabb generáció rajong érte, bőven vannak a felnőttek között is, akik élnek-halnak a pixeles világért. Mivel itt bármi megvalósítható, korábban is voltak, akik megpróbáltak elmesélni egy-egy történetet játékon belül, a Telltale azonban csavart egyet a dolgon.

 

Játék az egész családnak

Mivel a játék célközönségét elsősorban a fiatalabb Minecraft-rajongók alkotják, ez bizony egy teljes mértékben családbarát játék: nem fröcsög a vér, és senki nem káromkodik, egyetlen elrontott QTE-be sem lehet belehalni, legfeljebb csak megbotlunk valamiben. Bár maga a történet elég komor, a megvalósításnak köszönhetően közel sincs olyan drámai, mint egy The Walking Dead epizód. Sajnos az események meglehetősen lassú mederben folynak, így bár a végére eldurvul a helyzet, a felvezető epizód inkább tekinthető prológusnak.

A Minecraft: Story Mode a nagybetűs "Fanservice", vagyis egyetlen célja, hogy a Minecraft-rajongókat kiszolgálja, azonban ebben sem tökéletes. Maga a világ remekül felépített és hihetetlenül részletes, épp olyan, mintha csak valaki a Mojang játékában alkotta volna meg, azonban nem kapjuk meg azt a szabadságot, amire a Minecraft igazán épít. Szerencsére elhangzottak olyan utalások és játékelemek (gondolok itt mondjuk a Crafting Table-re), amelyek még számomra is érthetőek voltak, de amikor azt kellett eldöntenem néhány másodperc alatt, hogy a zombit, a creepert vagy a bevégzőt ábrázoló épület lesz-e a félelmetesebb, akkor meg voltam lőve. Miközben a Tales from the Borderlands szériával sikerült tökéletesen bevonni azokat is, akik sosem játszottak Borderlands játékokkal, az MSM-mel játszva nem éreztem, hogy minden határt elmostak volna.

Ismerjük mi egymást?

A korábban már említett családbarát megoldások számomra súlytalanná tették a történetet, komolytalanná varázsolták az egyébként izgalmas eseményeket. Nem hiszem, hogy a Minecraft világában ne lehetne elmesélni valamit úgy, hogy az nyomot hagyjon az emberben, de az első epizódnak ezt nem sikerült abszolválnia. Csak tovább rontott a helyzeten, hogy az egyik felbukkanó karakter (aki egész véletlenül egy sötét bőrű, körszakállas férfi) szinkronhangja ugyanaz a Dave Fennoy, aki a The Walking Dead Lee-jének is kölcsönözte a hangját, és bár imádom a színészt, egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni korábbi szerepétől, és ez minden megszólalásánál mosolyt csalt az arcomra.

Mindent egybevéve a Minecraft: Story Mode első epizódja sajnos csak erős közepest érdemel, de a jelek szerint a Telltale ezt a szériát nagyon megpörgeti, az egyes epizódok között csak néhány hét telik majd el, így remélhetőleg rövid időn belül sikerül megszabadulni ezektől a gyermekbetegségektől.

Minecraft: Story Mode Episode 1
Ettől nem jön meg a kedved minecraftozni.
Ami tetszett
  • Vérbeli Minecraft-világ
  • Izgalmas befejezés
Ami nem tetszett
  • Gyenge karakterek
  • Súlytalan
  • Nincs elég szabadság
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)