Hirdetés

Minecraft: Story Mode – Episode 6: Portal to Mystery teszt - amikor a Minecraft elkezdett fájni

|

Pakoljuk tele a játékot YouTuberekkel, arra majd biztos ugranak a lurkók! - gondolták a Telltale-nél, de a dolog végül nem úgy sült el, ahogy reméltük.

Hirdetés

A sorozat korábbi epizódjainak teszjeit itt találod:

Season 1 Episode 1

Season 1 Episode 2

Season 1 Episode 3

Season 1 Episode 4

Season 1 Episode 5

A Minecraft: Story Mode eddig sem tartozott a kedvenc Telltale játékaim közé, de ezzel az epizóddal a sorozat elérte mélypontját. Legalábbis nagyon remélem, hogy ennél mélyebbre már nem süllyednek, ezúttal ugyanis minden olyan részlet kimaradt, ami egy kicsit is érdekessé tette a játékot azok számára, akik nem hatalmas Minecraft-rajongóként ültek le a gép elé. Még a középszerű jelzőt sem szívesen aggatnám rá erre az epizódra, főleg akkor nem, ha párba állítjuk a csapat korábbi játékaival, amelyekben a dialógusok és a dramaturgia vitték el a hátukon a jobbnál jobb évadokat.

Celebek mindenütt

A csapat ezúttal egy ismeretlen világba keveredik: egy hatalmas kastélyban találják magukat összezárva néhány youtuberrel. Nem viccelek, a karaktereket igazi, több millió feliratkozóval rendelkező videósok alapján alkották meg, akik ráadásul saját magukat szinkronizálják. Mivel kis hazánk kitermelte saját videósait, valószínűleg nem sokan ismerik majd a játékban megjelenő karaktereket (a legelején utalnak ugyan videós mivoltukra, de ennyiben ki is merül az egész). Látszik, hogy a Portal to Mystery egy hatalmas fan-service, és egyáltalán nem is zavart volna, ha felbukkan egy-két cameoszereplő, de indokolatlan egy egész epizódot videósokra felhúzni. A szinkron a kevés jól működő dolog egyike volt a Story Mode-ban, ezek a srácok azonban nem képzett színészek, ami sajnos nagyon érződik azon, ahogy affektálva felolvassák soraikat.

Miért néznek hülyének?

Bár eddig is érezhető volt, hogy a szériával a fiatalabb generációt célozta meg a Telltale, azért egy bizonyos szintet sikerült tartani. A dialógusokat azonban ezúttal olyan szinten szájbarágósra írták meg, hogy valószínűleg egy okosabb tengerimalac is képes lenne feldolgozni az elhangzó információkat. Ez a fajta megvalósítás egy idő után kifejezetten kellemetlenné válik, hiszen még bele sem kezd a karakter a mondatba, már tudjuk, mit fog mondani egy perc múlva, de meg kell várnunk, amíg sikeresen megszül két értelmes mondatot.

Pedig a történet egyáltalán nem ennyire bugyuta, sőt! A kastélyban egy gyilkos szedi áldozatait, a karakterek hullanak, mint a legyek, mi pedig a magunk letompult módján megpróbáljuk felgöngyölíteni az eseményeket. A karakterek halála egyébként egyáltalán nem rendíti meg állítólagos "barátaikat", leginkább csak azért történnek, hogy előrevigyék a cselekményt. Mindezt egy nyilvánvalóan fiataloknak szóló játékban… A nyomokból szép lassan (tényleg lassan) sikerül megoldanunk a rejtélyt, és felfednünk, hogy ki a gyilkos. A tapasztaltabb játékosok számára ez valószínűleg jóval hamarabb leesik majd, mint ahogy hőseink összerakják a puzzle-t, ha pedig valaki ismeri is a videósokat, annak még könnyebb dolga van, egyikük ugyanis nem létezik. Na, vajon ki lehet a gyilkos?

Minden tekintetben kevés

Ha már a puzzle-öknél járunk: ebben a részben két béna crafting table-ön kívül semmilyen fejtörő nem vár ránk, hogy egy kicsit is megdolgoztassa az agyunkat, az egyébként sem túl izgalmas QTE-részeken pedig nem segít, hogy a játék motorja továbbra is döglődik, gyakran beakad a kép vagy csúszik a hang. Ha a The Walking Dead harmadik évadát és a Batmant is ezzel a motorral adják ki, abból hatalmas botrány lesz.

Minecraft: Story Mode – Episode 6: Portal to Mystery
Gyenge kezdés után erős visszaesés.
Ami tetszett
  • youtuberek
Ami nem tetszett
  • gyenge szinkron
  • buta dialógusok
  • technikai problémák
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)