Hirdetés

Minecraft - gyerekeket szivatni nem vicces!

|

Vicces kedvű felnőttek azt hiszik, hogy jó móka egy gyerek játékát elrontani. Mi nem nevetünk.

Hirdetés

Miután többszáz órát eltöltöttem már a Minecraft homokozójában, én is megtanultam, hogy rengeteg tiszteletet nem ismerő troll járkál a szervereken, akik azt élvezik, ha az órákig építgetett művünket egy pillanat alatt felgyújtják. Erre az ember még rásóhajt egyet, hogy hát „a trollkodás az van”, meg hát különben is, az én hibám, hogy nem állítottam be rendesen a lehetőségeket. Viszont amikor ezt egy kisgyerekkel csinálják és aztán fel is teszik azt YouTube-ra, arra már nem tudok legyinteni.

Én, ha szülő lennék, egyenesen bátorítanám a gyerekemet, hogy építkezzen csak a Minecraft mezőin. Egy kiváló játék, ami alapvetően gyerekbarát, és még készségfejlesztő is. Az viszont már nem írható az élmény javára, amikor egy unatkozó, a papírjai szerint felnőtt gamer azzal szórakozik, hogy a kisebbeket kínozza. Ha az én srácom kerülne a célkeresztbe azt hiszem, hogy Jay és Néma Bobosra venném a figurát. Megvan, ugye? Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, íme egy példa:

Természetesen nem ez az egyetlen videó. A gyerekek online szivatása egy olyan dologgá vált, amivel könnyű megnövelni a nézőszámot, sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. A fenti YouTube anyag például már három millió feletti nézettséget generált.

Persze rá lehet erre mondani, hogy az online játékokban az emberek trollkodnak, és mindig is fognak. Igazad is lenne. Azt is mondhatod, hogy tekintve a Minecraft elképesztő sikerét, rengeteg trollal fog találkozni az, aki fellép egy publikus térképre. Ez is tagadhatatlan, de ettől ez még nem lesz rendben. Ezzel a játékkal rengetegen játszanak, ami azt jelenti, hogy nem csak ő, és ő fakadt sírva az elmúlt időszakban a trollok miatt, hanem több száz, ezer, vagy még több kisgyerek.

Nem vicces, és nem szórakoztató gyerekek játékát elrontani. Ilyenkor szeretnék egy picit hinni a karmában. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)