Hirdetés

Amikor Notch visszautasított egy állást a Valve-nél

|

A Minecraft alkotójának felajánlottak egy pozíciót Valve-nél, de ő nem élt a lehetőséggel. De mi lett volna, ha...

Hirdetés

...a világ egyik legkedveltebb játékának készítője elvállal egy állást a világ egyik legkedveltebb játékcégénél? 

Az egészben a legérdekesebb, hogy akár meg is történhetett volna. A Minecraft: The Unlikely Tale of Markus 'Notch' Persson and the Game that Changed Everything című könyv eleinte csak svédül volt elérhető, de most már angolul is megjelent és nagyon érdekes történeteket tartalmaz Notch életéből. Az egyik fejezetben a szerző arról mesél, amikor a Minecraft atyja a Valve főhadiszállására látogatott és az ártatlan pofavizit egy állásinterjúba torkollott. 

2010-ben a Minecraft még nem volt ekkora szám, éppen hogy kezdett csak beköltözni a játékosok szívébe, amikor is a Valve felhívta Perssont, hogy látogassa meg őket. Miután megvették neki a kért első osztályra szóló jegyet, Notch ment is, de nem azt kapta amire számított.

A meghívásból végül egy állásinterjú lett, a Valve akkori HR-ese "nagyon tehetséges programozónak" nevezte Notchot, aki azt mondta, hogy "nincs hozzászokva ahhoz, hogy csapatban dolgozzon" és visszautasította az állást.

Később elmondta, hogy ez volt élete egyik legnehezebb döntése és akkoriban "valahogy úgy érezte, hogy a Minecraft arra volt egy lehetőség, hogy csináljon egy saját Valve-t, és nem arra, hogy dolgozzon a Valve-nek".

Érdekes történet, képzeljétek csak el, hogy milyen elképesztő hatással lehetett volna ez a játékvilágra. De Notch megmaradt Notch, a Minecraft pedig a világ egyik legnépszerűbb játéka lett, amit milliók játszanak különböző platformokon

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)