Hirdetés

Minecraft - 12 világrekordot tart, íme az összes

|

Egyebek mellett a legjobban fogyó indie játék, a legnépszerűbb béta és a leghosszabb utazás rekordja is a Minecrafthoz kötődik, mint azt a Guinness Rekordok Könyve idei gamer kiadásából megtudhattuk. Van néhány nagy meglepetés is.

Hirdetés

A Minecraft népszerű. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy szokott esni az eső, vagy hogy pizzából sosem elég. 

Az is jól látható, hogy népszerűsége továbbra is növekszik, és csak reméljük, hogy ez így is marad. Talán nem a rettenetesen creepy Simpson család modellek vagy a gigászi méretű, működő pénisz hatására, de azért van néhány irány, amibe érdemes lenne a Mojangnek elindulni, és ebben a Microsoft jó partner lehet. Elképzelhető, hogy az alábbi Guinness rekordok mellé idén továbbiak társulnak, de már az is elég, hogy a játék jelenleg 12 rekordot tart, melyből 4-et saját magának, 8-at a játékosoknak köszönhet. A Guinness Book of World Records 2015: Gamer's Edition alapján ezekről van szó:

- Legnagyobb példányszámban eladott indie játék (csak PC és Mac adatokat nézve): A könyvben 16 176 201 eladott példányról írnak, de a hivatalos honlapon ez a szám már jóval 18 milió felett jár. És növekszik.

- Legtöbbet játszott Xbox Live játék: 2014 májusával bezárólag az Xbox 360-as játékosok összsen több mint 1,75 milliárd órát fektettek bele.

- Legnépszerűbb béta: Több mint 10 millióan játszottak a bétával 2011. november 18. és 2012. december 20. között.

- Legnagyobb független játékról szóló kiállítás: Az orlandói Minecon 2013 novemberében 7500 látogatót vonzott.

Az első ország, amit egy videojátékban 1:1 arányban modelleztek: Tavaly áprilisban megépítették Dániát a Danish GeoData Agency adatai alapján, több mint egymilliárd elemből.

- Legtöbbször letöltött Minecraft projekt: The Dropper, amit a rögzített adatok szerint 1 145 546-an szedtek le.
 

- Leghosszabb utazás a Minecraftban: A rekordot Kurt J. Mac állította be, aki 919,592 mérföldet utazott jótékonyságból.

- Legtöbb egyidőben játszó játékos egy Minecraft világban: a Yogscast szerverén egyszerre 2622-en voltak jelen.

- Legtöbbször megnézett videojátékos rajongói film: A Revenge című alkotást, melyet 2011 áprilisában töltött fel egy CaptainSparklez nevű YouTube-ozó, a könyv szerint 139 888 399-en nézték meg. A YouTube-on a megtekintések száma elhagyta a 151 milliót.

- Leghosszabb Minecraft maraton: Martin Fornleitner 24 órát és 10 percet játszott a játékkal... egy Sony Xperia telefonon.

- Legnagyobb valódi helyszín, amit a Minecraftban modelleztek: A UK Ordnance Survey Nagy Britannia digitális mását készítette el, több mint 86 000 mérföldnyi területet és 22 millió kockát felhasználva.

- Legtöbb Snow Golem, amit a Minecraftban egy perc alatt építettek: Ez a rekord elavult, ugyanis igaz, hogy 2013 januárjában Nachtigall Vaz 70-nel beállította a rekordot, de 2014 októberében Jacob Genlikan Yoon 104-gyel meg is döntötte.

Ezek tehát azok a rekordok, melyeket a Minecraft tart, vagy annak segítségével sikerült elérni (néhányat nehéz is lett volna máshogy). Az adatok, mint láthatjátok, nem mindig a legfrissebbek, de a Guinness Rekordok Könyvének idei kiadásában ezek szerepelnek. És már ezekre is érdemes büszkének lenni.

Nektek van valami személyes rekordotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)