Hirdetés

Mirror's Edge Catalyst, LEGO Star Wars: The Force Awakens - 2016. júniusi játékmegjelenések

|

Az E3 hónapjában a játékosok úgyis az új bejelentésekre figyelnek, így szinte csak olyan játékok jönnek, amiket halasztani kellett, vagy amiktől nem várnak milliós eladásokat.

Hirdetés

Holnap belépünk a naptári nyárba, reméljük, már a múlt hétvégén is kimozdultatok a szabadba és élveztétek a napsütést. Abszolút azt javasoljuk, hogy próbáljátok kihasználni a jó időt, legyetek minél többet a friss levegőn, de ahogy lemegy a nap, lehül az idő és bezárnak a strandok, vegyetek elő valami olyan játékot, amire a pörgős tavaszi szezonban nem jutott idő, és kezdjétek el pótolni a lemaradásokat, mielőtt augusztus végén újra beindul a játékipar. A következő hetekben érdemes lesz gyakran látogatni a GameStar Online-t, ugyanis közeledünk a június 12-én kezdődő E3-hoz, úgyhogy rengeteg izgalmas pletykára, kiszivárgott infóra és hivatalos bejelentésre is lehet számítani mind a show előtt, mind a show alatt. 24 órában közvetítünk mindent, hogy ne maradjatok le semmiről, érdemes lesz idén is minket figyelni.

Viszont addig is alább láthatjátok az ehavi és júliusi játékmegjelenéseket, írjátok meg kommentben, melyiket várjátok ezek közül.

Dangerous Golf - június 3. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Nem gondoltuk volna, hogy az egykori Burnout fejlesztőkből verbuválódott Three Fields Entertainment első játéka ennyire elrugaszkodik az autóversenyes sorozattól. Azért van, ami megmaradt: a Dangerous Golfban is a rombolásé a főszerep, csak nem autózni kell, hanem - mint ahogy azt a neve nagyon diszkréten sugallja - golfozni. Olyan, golfos szemmel nézve extrém területekre megyünk, mint a konyha, egy palota, egy vár és egy benzinkút, és nemcsak az a cél, hogy betaláljunk a lyukakba: a rombolás is fontos. Kooperatívan is játszható.

Daydreamer: Awakened Edition - június 3. - PlayStation 4, Xbox One

Egy valamelyest bizarr platformer, amiben földönkívüliekre, mutánsokra, robotokra kell lövöldözni. A főszereplő az utolsó életben maradt ember a Földön, akit lefagyasztottak, majd ezer évvel azután ébred fel, hogy mindenféle lények átvették az uralmat a bolygó felett. PC-re korábban már megjelent, de az Awakened Edition kiadás számos újítást, változtatást tartalmaz.

Mirror's Edge Catalyst - június 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A hónap egyik legjobban várt játéka a Mirror's Edge Catalyst, amit a DICE még februárra ígért, de jobbnak látta kétszer is elhalasztani. Fontos, hogy ez tényleg jól sikerüljön, ugyanis ez az utolsó esély, hogy az egyébként sok potenciált rejtő franchise felfusson. Az első próbálkozás nem úgy sikerült, ahogy a csapat szerette volna, de a nyitott világ, a játékmenetbeli változások, a sokkal kidolgozottabb sztori máris sokat dobnak az értékén. Aki az eredetivel nem játszott, azért, aki játszott vele, azért nézzen rá.

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter - június 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One 

A Crimes & Punishments folytatásában Sherlocknak öt esetet kell megoldania, melyek kapcsolódnak egymáshoz. Újdonság a játékban a félig-meddig nyitott világ, amit szabadon bejárhatunk, valamint irányíthatjuk annak különböző karaktereit (pl. egy kisfiút).

Kirby: Planet Robobot - június 10. - Nintendo 3DS

A legújabb Kirby játékban a főszereplő nem csak korábbról ismert képességeit használhatjuk, hanem bebújtathatjuk őt egy nagy páncélba is. Egyébként a szokásos játékmenetet kapjuk, az alábbi videó jól bemutatja a játék minden újdonságát, funckióját, nézzétek meg.

Guilty Gear Xrd Revelator - június 10. - PlayStation 3, PlayStation 4

A Guilty Gear Xrd kibővített kiadása, a Revelator annyiban különbözik az alapjátéktól, hogy ahhoz képest több játszható karaktert tartalmaz, és balanszolták benne a karaktereket. Ha szeretitek az animék látványvilágát és a verekedős játékokat, lehet, hogy tetszeni fog.

The Elder Scrolls Online: Dark Brotherhood - június 14. - PlayStation 4, Xbox One

PC-re és Mac-re ma jelenik meg, konzolokra viszont csak június közepén érkezik a TESO következő kiegészítője, a Dark Brotherhood. A csomag középpontjában a testvériség áll, az új sztorivonal hozzájuk kötődik. Kapunk egy új PvE területet, a Gold Coastot is. Az ezzel együtt kiadott új frissítés mindenki számára ingyenesen elérhető lesz, és méregkeverést, balanszolást hoz, valamint kiveszi a veterán rangokat.

Valentino Rossi The Game - június 16. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Amíg a Driveclub Bikes meg nem jelent, nem volt komoly konkurenciája a Milestone motoros játékainak, most viszont érdemes lenne szintet lépnie a csapatnak, hogy végre ne ugyanazt kapjuk, mint az elmúlt két-három évben. A MotoGP sorozat idei része Valentino Rossi nevét viseli, így tisztelegve a legendás motoros idén húsz éves pályafutása előtt. Ugyanúgy játszhatunk a 2016-os szezon minden motorosával (összesen 190 versenyző közül válogathatunk, régiek is kerültek bele bőven) és minden pályáján (múltbélieken is, mint a dél-afrikai Welkom vagy az Assen), viszont nem a tavalyi szezon, hanem Rossi karrierjének ikonikus pillanatait játszhatjuk újra, mi több, driftversenyen és ralin is indulhatunk, krosszmotorokkal száguldhatunk, valamint hajthatunk Rossi saját tanyáján. Valentino segítségével realisztikusabb lett a kezelhetőség, és visszatér az osztott képernyős mód is. Izgalmas, tényleg örülnénk neki, ha érzékelhető lenne az ugrás, annak meg pláne, ha az autóvezetésre is kellő figyelmet fordítanának, nem úgy, mint amikor a safety cart tették vezethetővé.

Deadlight: Director's Cut - június 21. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Júniust sem ússzuk meg remaster nélkül. A Tequila Works zombis játéka, a Deadlight felújított változata szebb grafikával, javított irányítással és több tartalommal jön, köztük egy új Survival Arena nevű móddal, amiben a cél nyilván az, hogy minél tovább életben maradjunk.

Umbrella Corps - június 21. - PC, PlayStation 4

Ha már zombik; pont a Deadlight: Director's Cuttal egy napon jön az új Resident Evil játék, ami ellentétben az Operation Raccoon Cityvel, nem viseli a sorozat nevét. Az Umbrella Corps esetében hangsúlyozottan egy spin-offról van szó, amiben különböző zsoldos osztagok feszülnek egymásnak, hogy megszerezzék a már húsz éve tönkrement Umbrella Corporation fennmaradt titkait. Két csapat lövi egymást multiban, miközben a pályákon zombik is lézengenek, akiket az ellenfél ellen fordíthatunk. FPS és TPS nézetből is játszható, lehet fedezékeket használni, jól átgondolták, csak a Resident Evil rajongók torkán lesz nehéz lenyomni. Meg valószínűleg mindenkién, aki játszott már ennél egy fokkal érdekesebb multis játékkal. Meglátjuk.

The Technomancer - június 21. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Mars: War Logs készítőinek új játéka, a The Technomancer ugyanabban az univerzumban játszódik, ugyanúgy a Marsra megyünk, csak a feladat más. Egy technomancerrel küldetésekre indulunk, fejlesztgetjük fegyvereinket, képességeinket és felszerelésünket, próbálunk olyan döntést hozni, hogy az öt lehetséges befejezés közül a legjobbat kapjuk. Indie játék létére meglepően jól néz ki.

Pac-Man 256 - június 21. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Négyfős kooperatív multiplayerrel jön PC-re és konzolokra a Pac-Man 256, ami mobilos játékként kezdte. Menni kell előre, kerülgetni a szellemeket, menekülni a glitch elől, és power-upokat felszedve takarítani az utat. Még díjra is jelölték, és mobilon egyébként tényleg jó volt, ha a nagyobb képernyőt jobban preferáljátok, nézzetek majd rá.

Mighty No. 9 - június 24. - PC, Mac, Linux, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U [Előrendelés]

A Mega Man szellemi utódjának tartott Mighty No. 9-t rengetegszer elhalasztották, ami a Kickstarter segítségével megvalósult játékok esetében elég gyakori, viszont sosem jelent jót. A legutóbbi trailert a rajongók (és egyébként a játék néhány készítője, valamint a Sonic hivatalos Twitter csatornája is) nagyon szétszedték, 26000 dislike-ra 3526 like jutott, és az igazat megvallva a játék tényleg nem úgy néz ki, mint amire annyit költöttek, amennyi pénz összegyűlt, és annyit dolgoztak rajta, amennyi időbe az elkészítése telt. Ezt nem így kellett volna, de legalább újra láthatjuk, miért nem szabad elhamarkodottan támogatni egy projektet.

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games - június 24. - Wii U

Több mint két hónappal a 3DS-es megjelenés után jön az új Mario & Sonic olimpiai játék. Olimpiai sportágakban (Atlétika, úszás, gimnasztika, futás, pingpong, strandröplabda, íjászat, lovaglás, boxolás és BMX) kell megmérkőznünk a két franchise karaktereinek szerepében.

Rocket League: Collector's Edition - június 24. - PC, PlayStation 4, Xbox One 

A Rocket League hatalmas szenzáció lett, de most még csak azok játszhatnak vele, akik digitálisan vásárolják meg. Június 24-én viszont jön a dobozos kiadás, amiben az alapjáték mellett a három nagy DLC (Supersonic Fury, Revenge of the Battle-Cars, Chaos Run) is megtalálható, illetve négy olyan jármű, ami csak a bolti verzióban elérhető. A dobozba még egy művészeti rajzot is pakoltak. Ha eddig vártatok a vásárlással, most már mindenképp a dobozos változatot válasszátok.

Tokyo Mirage Sessions #FE - június 24. - Wii U

A Shin Megami Tensei és Fire Emblem franchise-okat vegyítő Tokyo Mirage Sessions #FE az ehavi kötelező JRPG. A jelenkori Tokióban játszódik, melyet másvilági lények támadnak meg, őket kell a játékosoknak visszavernie. Japánban jó értékeléseket kapott, reméljük, nyugaton is hasonlóan teljesít.

LEGO Star Wars: The Force Awakens - június 28. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, PlayStation Vita, 3DS [Előrendelés]

Fél évvel az Ébredő Erő premierje után és a Rogue One mozikba kerülése előtt már épp hiányunk van Star Warsból, de az új LEGO játék igyekszik betölteni az űrt. Nincsenek illúzióink, a LEGO Star Wars: The Force Awakens valószínűleg pont ugyanolyan lesz, mint az összes LEGO játék az elmúlt X évben, viszont három dolog miatt nagyon várjuk: az űrcsaták, a fedezékrendszer, valamint a többféleképp felépíthető objektumok. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a filmben nem látott jeleneteket játszhatunk benne, és választ ad majd néhány olyan kérdésre, amire sem a film, sem más nem adott eddig. Megváltást ne várjatok tőle, de szórakoztató lesz, az biztos.

7 Days to Die - június 28. (dobozos változat július 1-jén) - PlayStation 4, Xbox One

A Telltale vállalta el a 7 Days to Die konzolos változatának kiadását. A zombis játék ugyan PC-n még mindig Early Accessben van, viszont konzolra már a teljes változatot akarják kiadni, és nem várnak vele sokat. Egy tower defense és szerepjáték elemekkel felturbózott FPS-ről van szó, aminek konzolos változata helyi split-screent, extra online többjátékos módokat tartalmaz, és DLC-k is érkeznek majd hozzá. Reméljük, nem lesz vele gond, de az, hogy PC-n az alfa verzió elérhető, kicsit nyugtalanító.

Resident Evil 5 - június 28. - PlayStation 4, Xbox One

Visszafelé haladva újítja fel a Resident Evil sorozat játékait a Capcom, a Resident Evil 6 után június végén az ötödik rész jön PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Az 1080p-s felbontást támogató, megnövelt framerate-tel rendelkező játékhoz jár minden DLC, az elejétől játszható, illetve a minden más módot vegyítő The Mercenaries United mód.

2016. júliusi játékmegjelenések

Star Ocean: Integrity and Faithlessness - július 1. - PlayStation 3, PlayStation 4

Carmageddon: Max Damage - július 8. - PlayStation 4, Xbox One

Romance of the Three Kindoms XIII - július 8. - PC, PlayStation 4

Ghostbusters - július 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Song of the Deep - július 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Infinium Strike - július 14. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One

ARK: Survival of the Fittest - július 19. - PlayStation 4

I Am Setsuna - július 19. - PC, PlayStation 4

The Banner Saga 2 - július 26. - PlayStation 4, Xbox One

Batman: Return to Arkham - július 29. - PlayStation 4, Xbox One

Platformok: Nintendo 3DS Nintendo Wii U PC PlayStation 3 PlayStation 4 PlayStation Vita Xbox 360 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)