Hirdetés

Mit jelent manapság az exkluzivitás?

|

Manapság minden kiadó, fejlesztő dobálózik az "exkluzív" kifejezéssel. De mit is jelent manapság ez a szó?

Hirdetés

A játékiparban legalábbis biztosan nem a szótári meghatározásnak megfelelően alkalmazzák. A Fallout 3 DLC-k okán igen erős felhördülés volt hallható. Nem különben a Grand Theft Auto IV DLC-k kapcsán.

Egyrészt ugyebár ott vannak a vásárlók. Egyiknek PS3, másiknak Xbox 360, harmadiknak PC forever. Mindenkinek lefelé görbül a szája, ha azt hallja, hogy dédeletett platformjára nem érkezik az áhított game, vagy DLC. Micsoda pimaszság például a Fallout 3 estete is. A DLC-k jönnek szépen Xbox 360-ra, és PC-re is. A Bethesda talán kirúgta a PS3 fejlesztőit? Vagy valahol pénz cserélt gazdát? Mert ugyebár a Grand Theft Auot IV esetében legalább tudjuk, hogy ez történt. Microsoft bácsi sok-sok millával elérte, hogy Gay Tony, és társai csak Xbox-ra jelenjenek meg.

A Kotaku munkatársait nem hagyta nyugodni a kérdés, főleg, hogy a Fallout 3 DLC-k mégiscsak jönnek PlayStation 3-ra. Hogyan érezheti magát akkor most az a gamer, aki teszem azt csak a Fallout 3 miatt váltott Xbox-ra? Átverve? Enyhén. A Kotaku munkatársai szépen körbekérdeztek, és meglepő válaszokat kaptak. Az "exkluzív" szó jelentése, a mai játékipari vonatkozásban, azt jelenti, hogy előnyt élvez egy platform - egy darabig. Mint ahogy a Lost Plantet 2 is, egyelőre csak Xbox 360-ra van hivatalosan bejelentve, de nyílt titok, hogy érkezik PC-re is - legfeljebb később. A Microsot szóvivője szerint, ha azt halljuk, hogy valami über exkluzív cucc érkezik, de nincs hozzátéve, hogy örökös exkluzív (ez mekkora csacskaság már) akkor arról van szó, hogy egy meghatározott időtartamig szól csak az exkluzivitás. Még a végén a GTA 4 DLC-k is jönnek PS3-ra, sőt PC-re is. Nem sírna senki.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)