Hirdetés

Mit szólnak a Dying Light 2 fejlesztői a Dead Island 2 érkezéséhez?

|

A Techland szekere az első Dead Island játékkal lódult csak meg igazán, így nyilván fontos, hogy mit gondolnak a stúdió munkatársai a folytatásról.

Hirdetés

Mielőtt a Techland belevágott volna a Dying Light széria felépítésébe, még lerakott az asztalra két Dead Island játékot. A Deep Silver gondozásában napvilágot látott első rész és annak önállóan futó kiegészítője, a Riptide közepes sikert arattak, viszont lefektették az alapokat, amire aztán az új projekten agyaló fejlesztők bátran építkezhettek. A Dead Island teljes értékű folytatása így több stúdiót is megjárt, mire végül a Dambuster Studios kezében kötött ki.

A Dying Light 2 első évfordulós ünnepségén sok egyéb mellett az a kérdés is felmerült, hogy miként vélekednek a Techland tagjai a Dead Island 2 közelgő megjelenéséről.

Hirdetés

A Techland franchise-vezetője, Tymon Smektala a következőt nyilatkozta a Dead Island 2 kapcsán:

"Technikailag egy versenytársról van szó, de ha őszinte akarok lenni, akkor szerintem egyetlen embert sem találsz nálunk, aki ne akarna játszani a Dead Islanddel. A mi gyermekünkről van szó, persze hogy érdekel minket  a sorsa. Tudva, hogy milyen nehéz jó játékokat készíteni, mi nagyon is szurkolunk a Dead Island 2 fejlesztőinek, és reméljük, hogy sikeres lesz a megjelenés."

Jason Schreier Blood, Sweat, and Pixels című könyvéből már megtanultuk, hogy "csoda, hogy egyáltalán bármilyen játék elkészül" és ez bizony többszörösen igaz a Dead Island 2-re. A projekt több csapaton is átszaladt már, és rengeteg koncepcióval küzdött meg mire elnyerte végleges formáját. A Techland ezért sem kíván mást, csak csupa jót a Dambuster Studiosnak.

"Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. Mi itt legalább annyira izgatottak vagyunk, mint bárki más. Csak jót kívánhatunk a fejlesztőknek. Nagyon nehéz egy jó játékot összerakni, és reméljük, hogy a Dambusternek ez most sikerült."

A Dead Island 2 megjelenése 2023. április 28-án várható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)