Hirdetés

Mit tegyünk mongol invázió esetén?

|

Tanácsadó rovatunkban hasznos túlélési tippekkel igyekszünk segíteni honfitársainknak átvészelni ezt a nehéz időszakot.

Hirdetés

Bár sokak szerint a mongol invázó "nise no nyūsu" vagyis fake news, sajnos itt az ideje, hogy elkezdjünk felkészülni a legrosszabbra. Tisztában vagyunk vele, hogy olvasóink nagy része nem harcos alkat, ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy ölbe tett kézzel kellene várnunk a halált. Lássuk hát lehetőségeinket!

Hirdetés

Öltsünk álruhát!

Akik korábban rendszeresen megfordultak a MongoCon rendezvényeken, és esetleg még rendelkeznek mongol jelmezekkel, azok most nagy hasznát vehetik azoknak, és megpróbálkozhatnak álruhában elvegyülni. A probléma az, hogy a nyelvi különbségek hamar kiütköznek, amit esetleg megpróbálhatunk néhány mongol alapmondat elsajátításával áthidalni.

Ha minden kötél szakad, próbálkozzunk meg az alábbiakkal:

  • Би тарган, боловсролгүй хүн (bi targan, bolovsrolgüi khün) - Kövér vagyok és műveletlen.
  • Би үнэхээр гүүглий иднэ (bi ünekheer güüglii idne) - Úgy ennék egy kis lóhúst!
  • Довтолгоо бүрэн үндэслэлтэй. Ээж минь гичий. (dovtolgoo büren ündesleltei. eej mini gichii.) - Az invázió teljesen indokolt. És a k**** anyámat.

Bújjunk el!

Építészetünknek a Jajoi-kor óta meghatározó eleme a talajszinttől némileg elemelkedő talapzat, mely a domborzati változékonyság lekövetésén kívül kiválóan alkalmas arra is, hogy az építményeink alatti zugokban szükség esetén meghúzzuk magunkat. Érdemes lehet némi ellátmányt előre bekészíteni szükség esetére, mert ki tudja, mennyi időt kell eltöltenünk a ház, vagy épp a csűr alatt.

Ha néhány óra elteltével még mindig nem tiszta a levegő, akkor igyekezzünk valamilyen megnyugtató foglalatossággal lekötni magunkat, írjunk például néhány haikut: nem nagy mutatvány, 17 szótag, 3 sor, természeti képek... ha a szamurájoknak megy, nekünk miért ne menne? Csak nézzünk körül, és hagyjuk, hogy a minket körülvevő táj megihlessen bennünket - igaz, a minket körülvevő tájból hason fekve nem sokat fogunk látni, de három sorra elegendő költői élményanyagot csak össze tudunk kaparni, nem igaz? Néhány példa:

Nini, ott egy pitypang!
Hangyák másznak itt?!
Nem gondoltam ezt át.

Harmatcsepp kristálya
Csillan fűszálon.
Mért nem reggeliztem?

Anyaföld ölel,
Sár többé ki nem jön
Ebből a nadrágból.

Csatlakozzunk az ellenálláshoz!

Utolsó felvetésünk jó eséllyel nem lesz túl népszerű, de ne zárkózzunk el rögtön: ha érzünk magunkban kellő affinitást, akkor ne csak reménykedjünk, hogy jön majd egy szamuráj és megment minket. Induljunk meg a jarikavai erőd felé és csatlakozzunk az ott szerveződő ellenálláshoz. Pár nap harci felkészítés után csak lesz néhány szép mozdulatunk, mielőtt egy mongol dárdavégre hány minket. Hogy dögölne meg mind.

Ez a cikk azért született, hogy átérezd a XII. századi Japán hangulatát egy képzeletbeli online életmód magazin tükrén keresztül. A korszakban játszódó Ghost of Tsushima a mai naptól fogva megvásárolható PlayStation 4® konzolra. Vásárold meg erről az oldalról, és harcolj Jin Sakai, az utolsó tsushimai szamuráj bőrébe bújva a mongol hordák ellen!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)