Hirdetés

MLB The Show 18 teszt - hibátlan hazafutás

|

A baseballos videojátékok alfája új résszel jelentkezett és milyen jó, hogy így volt!

Hirdetés

Talán még sohasem játszottam olyan szórakoztató és élethű sportszimulációval, mint amilyen az MLB The Show 18. A hazánkban kevésbé ismert baseball több szempontból is eltér a közkedvelt labdajátékoktól, így a The Show is merőben más élményt nyújt, mint például egy FIFA- vagy NBA-meccs lejátszása. De még magát a sportot sem kell ahhoz részletesen ismerni, hogy felhőtlenül élvezzük ezt a - közel hibátlan - szimulátort.

Hirdetés

Kezünkben az irányítás

A játék már az első elindítás alkalmával megkérdezi, hogy mennyire ismerjük a The Show játékmenetét. Érdemes a beginner opciót választani, mert az experienced nehézségen még a legegyszerűbb dobásba is beletörhet a kezdők bicskája. Ezután kipróbálhatjuk a pitching, a hitting, a baserunning és a fielding különböző irányításait. Itt is vannak egyszerűbben kivitelezhető, és nehezebb, precízebb lehetőségek. Később persze bármelyikre átválthatunk. Sőt, akár a rendszerre is rábízhatjuk magunkat, mert a Dynamic nehézségi fokozatnak hála a gép a meccseken nyújtott teljesítményünk alapján megkönnyíti vagy megnehezíti a játék egyes aspektusait. A gyakorlatban érezhetők is a különbségek, mert a legkönnyebb szinten még a teljesen kezdők is péppé verhetik a gépet néhány gyakorlómeccs után, Legend nehézségen viszont kimondottan dörzsöltté válnak a mesterséges intelligencia dobói, az ütők pedig elég komolyan meg tudják küldeni még a legjobban helyezett labdáinkat is.

Dinasztiák és karrierek

A játékmódok nem változtak - a sorozat korábbi darabjaihoz hasonlóan ugyanúgy játszhatunk sima meccset, felépíthetjük dinasztiánkat az online játékra és a gyűjtögetésre fókuszáló Diamond Dynasty-módban, átvehetjük az irányítást egy vagy több MLB-csapat felett a Franchise-ban, vagy feltörekvő tehetségként megpróbálhatunk eljutni a major ligába az RPG-elemekkel feldobott Road to the Show játékmódban. Nem maradhattak ki a minimódok sem, többek közt a Retro Mode-dal, amely tisztelgés a videojátékok hőskora előtt, retró grafikával és egyszerűsített játékmenettel. Az egyjátékos lehetőségek kedvelőinek ajánlott inkább a Franchise, amely egy aprólékosan kidolgozott, részletes szimuláció. Elég lejátszani a meccseket, de a teljes élményt a legnehezebb szint nyújtja, amelyben a minor ligáktól kezdve az egyéni edzéseken át a szponzorszerződések beállításáig minden apróságot magunk intézhetünk.

A Road to the Show-ban csak saját játékosunkat irányítjuk - egészen a tavaszi edzőtábortól kezdve a minor ligás meccseinken keresztül a várva várt MLB debütálásig. Szó sincs arról, hogy már újonc évünkben szupersztár tehetségként, minden képesség maximumra húzásával mi leszünk a liga urai. A Show-ban küzdeni kell minden egyes skillpontért, és csak az előzetesen választott játékstílusunk alapján fejleszthetjük egy bizonyos mértékig egynémely képességünket. Ez nem a türelmetlenek játéka, de ennyit már egy teljes normál meccsből is le lehet szűrni, amely akár másfél órásra is elhúzódhat. A Dynasty tartogatja az online kihívásokat, egy érdekes területfoglalós offline módot, valamint a játékoskártyák és egyéb ajándéktárgyak gyűjtögetését.

Showtime!

A játék egyik legnagyobb erőssége a részletes játékmódokon kívül a felújított fizika és a filmszerű vágóképek. A labda, a pálya és az ütők interakciója természetesnek hat, a játékosok modelljei és mozdulati pedig szintén realisztikusak. A stadionok és a zenék hangulatosak, és a prezentációnak hála tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha ott lennénk a meccseken. Ha aprólékosan kidolgozott, élethű baseballélményre vágyunk, vagy csak egy szórakoztató sportjátékra, az MLB The Show 18-cal sem kezdőként, sem rutinosabb játékosként nem lőhetünk mellé.

MLB The Show 18
Baseballrajongóknak kötelező, sportjáték-veteránoknak erősen ajánlott.
Ami tetszett
  • Kiváló prezentáció
  • Dynamic nehézségi fokozat
  • Részletes és tartalmas játékmódok
Ami nem tetszett
  • Instabil online szerverek
  • Kicsit száraz kommentár
  • Diamond Dynasty mikrotranzakciók
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)