Hirdetés

A mobilsugárzás izgat, és jót tesz az agynak?

|

Állandóan hallani, hogy mennyire káros és veszélyes a mobiltelefonok sugárzása. Az olasz kutatók most más oldalról közelítik meg ezt a károsnak vélt sugárzást. A milánói Fatebenefatelli kórházban néhány fiatalember szolgált kísérleti alanyként abban, hogy megfigyeljék mi történik az aggyal - embereink GSM900-as frekvencián 45 percig szünet nélkül telefonáltak. A várt aktivitást a mozgatóidegek kérgében figyelték meg, amely közel helyezkedik el a fülhöz. Az agy ezen része a külső burokban található, és néhány magasabb rendű képességért felelős. A 45-perces használatot követően a 15 önkéntesből 12 embernek nőtt az elektromos aktivitása az adott agyi területen, és még jó egy óráig úgy is maradt. Nos, hogy mit jelent ez az eredmény? Egyelőre nem tudni. A kísérletet végző tudósok nem tudták megállapítani, hogy ez a stimuláltság káros-e az emberi agyra nézve, azonban véleményük szerint jó esély van rá, hogy pont ellenkezőleg, jótékony hatást fejt ki. Újabb elgondolkodtató: a mobiltelefonunk kinyír minket, avagy erőt ad?

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)