Hirdetés

Modderek készítenek folytatást az első Dark Soulshoz

|

A projekten jelenleg három, a játék modolásában igen jártas rajongó dolgozik, akik egy teljesen új kaland bemutatását tűzték ki célul.

Hirdetés

Noha a FromSoftware következő játéka, az Elden Ring látszólag csak nem akar elkészülni, azért a Souls-like játékok szerelmeseinek nincs okuk panaszra. Csak az elmúlt évben olyan figyelemreméltó játékok bővítették a műfajt, mint a Star Wars Jedi: Fallen Order, a Nioh 2 vagy éppen a Mortal Shell, de hamarosan befut a Demon's Souls is PS5 nyitócímként. Viszont, ha valaki esetleg Dark Souls folytatásra vágyna, akkor most számára is felcsillant némi remény.

Egy eddig is kifejezetten figyelemre méltó Dark Souls tartalmakat gyártó modder, Grimurkh gyűjtött maga mellé néhány szintén elismert alkotót, hogy nekilássanak egy Dark Souls folytatásnak. A Nightfall névre hallgató mod pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész abbamaradt.

Hirdetés

A kalandot egy úgynevezett "interquelnek" szánják, ami azt jelenti, hogy ahelyett, hogy felülírnák vele a hivatalos játékok sztoriját, inkább bővítik a világot és összekötik a részeket. Ezúttal nem a Chosen Undead lesz a történet központjában, ezzel is jelezve, hogy új elemekkel szeretnék megfűszerezni a FromSoftware magnum opuszát.

Amellett, hogy egy kicsit átalakítják a játék pályáját, az ellenfeleket és a karaktereket, a harcrendszert is újradolgozzák, hogy sokkal jobban hasonlítson a Dark Souls 3-ban működőhöz. Emellett kerülnek új szereplők is a kalandba, melyek teljes szinkront kapnak. 

Grimurkh szerint már eddig is rengeteg munkaórát raktak a projektbe, de a java még hátra van, viszont reményeik szerint 2021 közepére már megjelenhet a Dark Souls: Nightfall. Ha jobban érdekel titeket a projekt, akkor támogathatjátok a moddert Patreonon, így folyamatos betekintést nyerhettek a fejlesztésbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)