Hirdetés

Modern Warfare 2 játékos a norvég ámokfutó

|

A boszorkányüldözők kedvenc szórakozása a brutalitást összehozni a videojátékokkal, tekintet nélkül az áldozatokra.

Hirdetés

Erre számíthatunk az oslói vérengzés esetében is, hiszen az elkövető, Anders Behring Breivik facebook profilja szerint nagy Call of Duty: Modern Warfare 2 játékos, illetve World of Warcraft terén is otthonosan mozog. Már most olyan címek láthatóak a hálón, hogy Call of Duty: Modern Warfare 2-n gyakorolt a tömeggyilkos. Egy külföldi internetes oldal szerint Breivik az 1500 oldalas jegyzetében így fogalmaz: " Megvásároltam a Modern Warfare 2-t, mely a világ legjobb katonai szimulátora, és ezzel igyekszem felkészülni az iszlám elleni támadásra A játék sokkal jobban segít a gyakorlásban, mint bármi más, főleg a multiplayerben."

Ami történt, az rettenetes tragédia, mely egy feltehetőleg zavart elmével rendelkező elkövető borzalmas cselekedete, de a játék ebben az esetben csak egy eszköz volt Breivik kezében, ami ráadásul messze nem katonai szimulátor, csupán egyszerű akciójáték. Figyelembe véve az előbbi mondatokat, biztosra vehetjük, hogy lesz olyan ügyvéd, aki ezt az iszonyatos tragédiát kihasználva élére áll majd egy pernek, mely az Activisiont szeretné anyagi kártérítésre kötelezni. Aprócska adalék még, hogy Breivik kedveli a Fallout 3-at, a Bioshock 2-t, és a Dragon Age: Originst is. Mostanra tudható, hogy Andreas Behring Breivik szociális és vallási nézetei, valamint általános világképe is meglehetősen torz, melyek végül oda vezettek, hogy 92 embernek kellett meghalni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)