Hirdetés

Modként támad fel a Fallout 2 folytatásának szánt Van Buren

|

A rajongói projekt alapját a Black Isle Studios-féle, eredeti Fallout 3 képezi.

Hirdetés

Bár a 2008-ban debütált, Bethesda Game Studios fejlesztette Fallout 3-nak is megvannak a maga erényei, valószínűleg nem csak én sajnálom, hogy a csőd szélén táncoló Interplay öt évvel azt megelőzően lelőtte a Van Buren kódnéven futott projektet, ami az elődökhöz hasonlóan izometrikus nézetű Fallout 3-at eredményezett volna, ha elkészül.

Igaz, hogy ekkor már Brian Fargo, Tim Cain, Leonard Boyarsky és Jason Anderson sem volt már a cégnél, de biztos, hogy a Black Isle Studios maradandót alkothatott volna Chris Avellone és Josh Sawyer vezényletével is, de mint tudjuk, máshogy alakult a történet.

Mégis a mai napig nem hagyja nyugodni a keményvonalas rajongókat, hogy milyen lehetett volna a Van Buren, erre a keresletre támaszkodva három projekt is szárba szökkent az utóbbi években.

Hirdetés

Az egyik Unity motorra építve hozná vissza a sírból a játékot, egy másik Fallout 2 modként képzeli el a jövőt a Van Buren számára, míg a legújabb próbálkozás a Fallout: New Vegas kereteit használná ugyanerre a célra.

Utóbbi alkotói azt írják, hogy amennyire csak lehet, igyekeznek hűek maradni az eredeti Van Buren sztorijához (elég sok részlet szivárgott ki az évek során), ennek megfelelően 2253-ban bonyolódik majd a cselekmény, a játékos pedig egy szökött fegyencet alakít, akit robot börtönőrük üldöznek keresztül az Amerikai Egyesült Államok délnyugati részén.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Érdekességként megjegyzendő, hogy a modderek a Revelation Blue címet adták alkotásuknak, mivel nem szeretnének jogvitába bonyolódni senkivel. Tudniillik a Van Buren jogokat az inXile Entertainment birtokolja, a Fallout jogokat pedig a ZeniMax Media, és már mindkettő a Microsoft tulajdona.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)