Hirdetés

A Microsoft felvásárolná a Minecraft fejlesztőit?

|

Friss információk szerint a Microsoft szeretne magának még egy tapasztalt fejlesztőcsapatot, és tárgyalásokat folytat a Mojang felvásárlásáról.

Hirdetés

Öt évvel ezelőtt a Minecraft még csak egy egyszerű indie fejlesztés volt, amiről sokan nem gondolták, hogy siker lehet.

Most ott tart, hogy PC és Mac mellett már Xbox 360-on, PlayStation 3-on, Androidon, iOS-en, PlayStation 4-en és Xbox One-on is játszható, az összplatform eladási szám pedig meghaladta az 54 milliót. A svéd fejlesztőcsapat fennállása óta nem is nagyon tett le mást az asztalra, a háttérben dolgoznak a Scrolls nevű taktikai RPG-n és kiadták a Catacomb Snatch és Battle Frogs nevű szösszeneteket, de a Minecraft önmagában elég ahhoz, hogy a Mojanget a legértékesebb stúdiók között tartsák számon. A Wall Street Journal az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a Microsoft szeretne lecsapni a cégre, és kész több mint kétmilliárd dollárt ajánlani érte. Bár megerősítés még egyik fél részéről sem érkezett, az üzletet már a héten nyélbe üthetik.

Vajon milyen hatással lehet a Mojang jövőjére a Microsoft általi felvásárlás? Az biztos, hogy a Minecraftot nem teszik exkluzívvá, emiatt kár aggódni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)