Hirdetés

Minecraft - a Mojang reagált az erőszak miatti betiltásra

|

A Mojang szóvivője reagált arra az esetre, hogy a törökök szerint a Minecraft egy erőszakos videojáték, ezért a betiltását kezdeményezték.

Hirdetés

A török hatóságok még februárban indítottak egy nyomozást azzal kapcsolatban, hogy a Minecraft vajon mennyire erőszakos videojáték, miután egy újságíró felhívta többek között a Szociálpolitikai Minisztérium figyelmét arra, hogy a Minecraft pontokkal jutalmazza a gyilkoló játékosokat. A gyermekvédők azt a döntést hozták, hogy be kell tiltani a játékot és már be is nyújtották a kérvényt a bíróság felé. 

A Mojang szóvivője a GamesBeatnek reagált a Minecraft betiltásának lehetőségére Törökországban és kijelentette, hogy a rajongók különböző módokon közelítik meg a játékukat: "Számos játékos élvezi a Minecraftot a legkülönbözőbb módokon. Sokan kedvelik a kreatív szabadságot, amit a Minecraft és annak eszközei nyújtanak, másokat viszont jobban érdekel az a lehetőség, hogy felfedezzék a tájat határok nélkül és izgalmas kalandokra induljanak a barátaikkal. Mi arra ösztönözzük a játékosokat, hogy a siker érdekében működjenek együtt az építkezésben, a felfedezésben és a kalandozásban." 

Az erőszakra reagálva a csapat megmondóembere így nyilatkozott: "A Minecraft világa lehet veszélyes is: éjjel ijesztő szörnyek jönnek elő a sötétből. Szükséges védekezni ellenük a túlélés érdekében. Ha az emberek felkavarónak találják ezt a szintet, arra biztatjuk őket, hogy játszanak a kreatív módban vagy békés környezetben. Mindkét opció megakadályozza, hogy szörnyek jelenjenek meg a világban."

A bíróság egyelőre még nem döntött az ügyben. Ti mit gondoltok? Jogos felvetés az, hogy a Minecraft túl erőszakos egy gyereknek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)