Hirdetés

Minecraft: Story Mode - talán nem is akkora marhaság?

|

Elsőre elég idétlenül hangzik, hogy pont a Minecraftból készül kalandjáték, de ha jobban megnézzük a tényeket, akkor igenis van értelme.

Hirdetés

Nem lehet véletlen, hogy korunk egyik legnépszerűbb játéka a Minecraft, elvégre az építkezős játékban van annyi lehetőség, hogy gyakorlatilag bárki teret engedhet a fantáziájának anélkül, hogy valamiféle előre kitalált cselekményhez kellene igazodnia. Ezek után kicsit meglepődtünk, amikor a kalandjátékokról ismert Telltale Games bejelentette, hogy ők bizony Minecraft kalandjátékot fognak csinálni.

Viszont az az igazság, hogy egy kis körülnézés után kiderül, hogy annyira nem is hajmeresztő a kockavilágba írt történetek koncepciója. A New York Times videojáték kritikusa készített ugyanis egy fotót az egyik Barnes and Noble könyváruházban, melyről kiderül, hogy nem csak a Minecraftos kézikönyveknek, de a játékhöz köthető nem hivatalos regényeknek (!) is jelentős közönsége van:

A legérdekesebb dolog ebben viszont nem az, hogy a Minecraftos könyveknek külön falat biztosít az üzlet, hanem hogy ezek a könyvek mennyire kiemelkedően teljesítenek az üzlet eladási listáin. A legutolsó 26 héten ugyanis a következőképpen szerepeltek ezek a termékek az üzlet rangsorában, ahol a számok a helyezést jelölik:

Minecraft: The Essential Handbook - 346
Minecraft: Combat Handbook - 1,461
Invasion of the Overworld - 272
Battle for the Nether - 549
Confronting the Dragon - 936

Ennek ismeretében már annyira nem hangzik hihetetlenül a Microsoft elképzelése a márkanév jövőjével kapcsolatban, valójában csak annyi történik, hogy a cég felismert egy eddig kiaknázatlan lehetőséget.

A Minecraft: Story Mode megjelenése 2015-ben várható PC, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One és mobil platformokra. Ti mennyire várjátok? Van esetleg tapasztalatotok ezekkel a könyvekkel?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)