Hirdetés

Molyneux: az EA nem egy gonosz birodalom

|

Maga Peter Molyneux kelt az EA védelmére. Azt állítja, hogy a cég korántsem olyan gonosz, mint azt a köznyelv állítja, sőt, sokat tettek ők az iparért, és a Bullfrog elpusztítása sem az ő hibájuk.

Hirdetés

A Kotakunak adott interjújában Molyneux elsősorban az EA és a Bullfrog között történtekről mesélt. Az úriember 1987-ben alapította a Bullfrog Productions céget, mely a Populous 1989-es megjelenését követően került be a nagyok közé.

Az EA 1995 januárjában szerezte meg magának a stúdiót. Molyneux alelnökké vált, és tanácsadói pozíciót kapott. Ennek ellenére elhagyta a csapatot a Dungeon Keeper megjelenése után, és megalapította a Lionhead Studiost. „Az EA nem egy gonosz birodalom” - mondta. „Ez egy cég, amely rengeteg tett az iparért. Amikor vállalatok felvásárolnak cégeket, sok minden megváltozik. Előjön az a probléma, hogy az alapítók hirtelen rengeteg pénzhez jutnak - ez megváltoztatja az embereket. Megváltoztatja a céget is.”

„Ilyenkor jön az a gond, amit úgy hívok: 'szerelmi visszaélés'. Amikor az EA felvásárolta a Bullfrogot, csak jobbá akarták tenni. Egy szebb irodába költöztettek minket, ahol nem lövöldözhettünk csak úgy egymásra [BB pisztolyokkal] a folyosón. Lett HR osztályunk, mert ez így volt profi, így volt helyes. Ez megváltoztatja egy cég légkörét.”

„Bármelyik céget is vásárolják meg, az meg fog változni. Olykor ez a változás jobbá teszi a céget. Sokszor rosszabbá.”

Olvastátok az Electronic Arts helyzetét elemző cikkünket? Ha nem, ne hagyjátok ki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)