Hirdetés

Monitor és billentyűzet nélküli számítógép?

|

Közel járhatunk a science fiction filmekből megismert és felvázolt technológiákhoz.

Hirdetés

A svéd Ericsson teljesen új, mondhatni forradalminak számító technológiával mutatkozott be Taiwanban egy szakkiállításon. 

A találmány nem más, mint egy miniatűr asztali számítógép, s itt a kis méretre utaló definiálást tessék szó szerint érteni, mivel az egész szerkezet alig nagyobb egy sószórónál – igaz, egyelőre a technológia kiforratlansága nem ruházza fel a pici pc-t különösebben kiterjesztett belső tartalommal.

A fejlesztés lényege, hogy a miniszámítógép nem rendelkezik sem billentyűzettel, sem monitorral: az alapvető tartozékokat a rendszer nemes egyszerűséggel, hologram-szerűen kivetíti a felhasználó elé.

Ha vetítés, akkor természetesen projektor: kettő is található az Ericsson masinájában, az egyik nyilvánvalóan az amúgy QWERTY billentyűzet kivetítéséért felelős, míg a másik a monitorként funkcionáló, 30 collos képet vetíti a falra.

Elvetélt fejlesztés eredménye a mostani találmány, ugyanis a svéd vállalat eredetileg kis, hagyományos számítógéprendszereket szeretett volna gyártani az arra vevő és fogékony piacra, ám hirtelen koncepciót váltottak – jól tették.

Nem titkolt célkitűzés, hogy a mini PC-t tovább kell fejleszteni, természetesen nem állnak meg a jelenlegi stádiumnál. Érthető is, hiszen mint ahogy feljebb is említettük, a szerkezet nem bővelkedik alkatrészben, mindössze egy kisebb kapacitású memóriakártya képezi a háttértároló alapjait.

Mindenesetre attól nem kell tartanunk, hogy a következő években leemelhetjük a boltok polcairól kis Ericsson kütyünket, hiszen a kifejlett, versenyképes szisztéma sorozatgyártására leghamarabb 2020 környékén kerülhet sor előzetes becslések szerint.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)