Hirdetés

Ron Gilbert továbbra is elkészítené a Monkey Island 3-at

|

Ron Gilbert nagyon szeretné méltó módon lezárni az általa kitalált Monkey Island sorozatot, de a döntés még mindig nem az ő kezében van.

Hirdetés

A The Secret of Monkey Island bizony már nem mai darab. A sokak által kedvelt legendás kalandjáték első két része még Ron Gilbert felügyelete mellett készültek, de az 1997-es The Curse of Monkey Island és a 2000-es Escape from Monkey Island már tőle független alkotások voltak. Most egy blogbejegyzésben elmondta, szívesen folytatná a sorozatot.

Ron Gilbert, a Monkey Island atyja már többször szóvá tette, hogy mindig is trilógiaként képzelte el a sorozatot. Az esetleges jövőbeli, számozott harmadik rész elkészítése viszont sajnos nem csak rajta múlik. A jogok ugyebár jelenleg a Disney kezében vannak, és úgy tűnik nekik nincs túlzottan sok tervük a szériával, arra pedig főleg nem mutattak semmiféle hajlandóságot, hogy eladják az IP-t a Monkey Island kitalálójának. Gilbert elmondta, nem tudja, hogy lesz-e valaha is lehetősége befejezni Guybrush Threepwood történetét. Mondandóját egy egyszerű kéréssel zárt: "Disney, hívjatok fel!"

Utoljára 2012-ben érkeztek hírek arról, hogy Gilbert fel szeretné venni a kapcsolatot a LucasArts embereivel a Monkey Islanddel kapcsolatban. A mostani interjú fényében kijelenthető, hogy nem járt sikerrel. Érdemes Ron Gilbert blogján elolvasnotok a teljes bejegyzést, már a gyönyörű Commodore 64-es megvalósítása is vonzza a tekintetet.

Disney, tényleg, hívjátok már fel!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)