Hirdetés

Moore: Jobban odafigyelünk a PC-re

|

A Microsoft Games főnöke, Peter Moore megígérte, hogy a jövőben többet foglalkoznak majd a PC-s játékokkal és nem az Xbox lesz a Microsoft első számú platform, mint ahogy az az utóbbi években volt. Ezért még bocsánatot is kért. Mindezt egy Las Vegasban megrendezett DICE csúcstalálkozón mondta, ahol elismerte, hogy az utóbbi időben úgy tűnhetett, a PC-s játékokról egyszerűen megfeledkeztek. Moore a legégetőbb problémának a technikai gondokat, az online szolgálatások elégtelenségét, valamint a telepítési folyamatok hibáit tekinti. Emellett az is gondokat okoz, hogy a vásárlóknak nehezére esik a túldifferenciált piacon megfelelő döntéseket hozni. Nincsenek eléggé körvonalazódva az egyes vezető márkák által nyújtott szolgáltatások, vagyis túl nagy káosz uralkodik. Reményei szerint ezen változtathat majd a hamarosan megjelenő Windows Vista operációs rendszer, melynek legfontosabb újítása a képek, videók, és a zene jobb integrálhatósága mellett a sokkal stabilabb játékkörnyezet, amely leegyszerűsíti a telepítési és törlési lehetőségeket, és jobb technikai támogatást nyújt, amit az egységesítéssel próbálnak elérni. Elmondta továbbá, hogy a konzolos fejlesztői készletekhez hasonlóan a PC-s játékfejlesztők kezébe is hasonló, egységesítő eszközöket adnának. Emellett az online közösségek funkcióinak bővülését is remélik a Vistára optimalizált játékoktól. Ami azt illeti, a vállalat nem titkolt célja rávenni a játékosokat a Vista használatára. A nemrég bejelentett PC-s Halo 2 például kizárólag ezen az operációs rendszeren hajlandó majd elindulni.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)