Hirdetés

Morningstar: Descent to Deadrock - egy magyar játék BZ zenéjével

|

Magyar indie kalandjáték érkezett Steamre, a zenét ráadásul a mi BZ-nk írta, aki az alábbi ajánlóval be is harangozza a művet.

Hirdetés

A GameStar kötelékében irdatlan sok játékot teszteltem, és még többről írtam előzetest vagy hírt annak idején, amikor a régi szép időkben teljes munkaidőben dolgoztam a pajtások között. Olyasmit eddig viszont még sosem csináltam, hogy egy olyan játékot ajánljak, aminek az elkészítésében tevőleges szerepem volt. Szóval, lehet, hogy béna leszek benne, de emellett ugyanolyan lelkes is, szóval nézzétek el nekem a dolgot.

A tegnapi naptól a Steam, a Humble Bundle és egyéb oldalakon ugyanis megjelent a Morningstar: Descent to Deadrock című kis kalandjáték, amelynek volt szerencsém a zenéjét és az ingame soundtrackjét is megírni, valamint elkészíteni. De az én részemről legyen is elég ennyi, inkább hadd ajánljam a játékot azért, amiért én is végigvittem.

A készítő stúdió egyébként miniatűr, a Red Herring Labs igazából két emberkét jelent, melyből a munka oroszlánrészét, jelesül a programozást, grafikát és animációkat Asztalos András barátom végezte. Vele úgy 15 éve ismerjük egymást, többek között onnan, hogy pofás videoklipeket rendezett különféle zenekaraimnak. Szóval, lényeg a lényeg, egy indie-nél is indie-bb játékról van szó (ejj, de szép megfogalmazás). Küllemében erősen nosztalgikus, hiszen egyrészt a klasszikus point-n-click kalandjátékok mechanikáját és látványvilágát hordozza a Mysttől a The Dig-ig, másrészt pedig a böngészőkben hódító "bezárt szoba" játékok tárgykeresős, kombinálós, puzzle-megoldós hangulatát is beépíti.

A sztori azzal indul, hogy egy háromfős űrhajó megsérül, és lezuhan, méghozzá pont egy olyan bolygóra, amit a vörösnél is vörösebb virtuális tintával húztak át minden csillagászati térképen, és az űr Bermuda-háromszögének számít. Az egyik kollégánk holtan csüng a sérült hibernációs kamrából, a parancsnokunk megsérült, és ezért csak rádión tudja tartani velünk a kapcsolatot, mostantól a mi dolgunk, hogy egyrészt kijussunk a sérült hajóból, másrészt a magányosságában is furcsán fenyegető bolygón eszközöket találjunk a meneküléshez.

 

Innentől már spoileres lennék, szóval nem is folytatom. Az ultrabudget árkategóriás játék négy jó (és öt rossz) sör ára, szóval szerintem megér egy próbát, ráadásul Steamen adják hozzá ajándékba a teljes soundtracket is (hogy ezért egy kicsit visszatérjünk a zenéhez is ugyebár). Emellett pedig minden megvásárolt példány után kap egy jutalomfalatot a macskám...

Ha kipróbáljátok, írjátok meg, hogy tetszett, kíváncsiak vagyunk minden építő jellegű véleményre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)