Hirdetés

Mortal Kombat 11 Ultimate teszt - Rambo kontra Terminátor, végre

|

A NetherRealm tudta még fokozni a Mortal Kombat 11 a maga módján egyébként is varázslatos élményét.

Hirdetés

Már a Mortal Kombat X is egészen kiváló volt, de annál, amit a Mortal Kombat 11-gyel csinál a NetherRealm, egyszerűen nem is kívánhatnánk többet. A 2019 tavaszán megjelent játék eleve felülmúlta elődjét: a sztorija érdekesebb volt, a játékmenete látványosabb, véresebb, változatosabb, és gyönyörűen futott minden platformon.

Aztán májusban megérkezett az Aftermath, ami nemcsak hogy új és visszatérő karaktereket hozott (ebben a csomagban volt Sheeva, Fujin és mindenki nagy örömére a Robotzsaru), de a kampányt is bővítette, és ami még ennél is jobb: az ezt kísérő frissítés elérhetővé tette a Friendship finishereket, hogy ha már unjuk a darabolást, plüssmackót ölelgetve (Scorpion), szelfizgetve (Cassie), jégrémet árulva (Sub-Zero) vagy szaxofonozva (Jax) zárjuk a mérkőzéseket.

Mivel ha folytatódik a korábbi menetrend, 2023-ig nem kapunk új Mortal Kombat játékot (legfeljebb egy Injustice-t vagy valami teljesen újat várhatunk jövőre), a NetherRealm feldobta egy kicsit a legfrissebb részt, hogy kihasználja a PlayStation 5 és az Xbox Series X által kínált extra erőt, valamint hozzácsapott még három harcost a Kombat Pack 2-vel.

Hirdetés

Fényesebb a lánc és a kard

Szerencsére a kiadók néhány (tényleg nagyon kevés) kivételtől eltekintve nem lépték meg azt, hogy teljes árat kérjenek játékaik új generációs változatáért, így a Mortal Kombat 11-et is ingyen frissítheti, akinek megvan az alapváltozat PlayStation 4-re vagy Xbox One-ra. Persze ez nem jelenti, hogy Ultimate változat ingyen jár, és a bónusz tartalmakat is megkapja mindenki (akármit is sugall a menüikon), csak azt, hogy az új konzolokon szebb minőségben lehet játszani; ez mindkét platform esetében dinamikus 4K-s felbontás (tehát kisebb, ha a helyzet úgy kívánja) melletti 60 fps-es képfrissítési sebességet, gyorsabb betöltést, illetve valamivel szebb látványt jelent.

A változás annyira nem szembetűnő, mert a játék már eddig is kimondottan jól nézett ki, megvolt a sima 60 fps, az pedig, hogy szebbek az effektek, sokaknak valószínűleg még akkor sem tűnik fel, ha a korábbi és az új változatot egymás mellett látják. Lehet, hogy ha ezért pénzt kérnek, Ed Boon már poroltóval rohangálhatna a NetherRealm stúdiójában.

Csapdák mindenütt

Akiknek még nem volt meg a játék, azoknak kérdés nélkül az Ultimate csomag a legjobb ajánlat, akik pedig lelkesen és kitartóan vásároltak mindent, amit a csapat feléjük hajított, a Kombat Pack 2-vel sem járnak rosszul. Ez elődjével ellentétben nem hat, csak három karaktert hozott, illetve különféle skincsomagokat, de azok bizonyára kevesek vérnyomását emelik meg.

A Sylvester Stallonéról mintázott, mi több, a színész által megszólaltatott és megmozgatott Rambo önmagában elvitte volna a hátán az egészet, őt összeereszteni Arnold Schwarzenegger Terminátorával egy álom beteljesülése. A fejlesztők az ő esetében is gondoskodtak arról, hogy ne essen ki a szerepéből, így számos közelharci és távolsági fegyvert, valamint csapdákat, robbanószereket használhat a siker érdekében. Vele játszani mind önmagában a puszta jelenléte, mind az eszközei és mozdulatai miatt élvezetes.

Rain és Mileena egy kicsit a háttérbe is szorul miatta, de a rossz időjárás ura és a fogorvosok kedvence szintén remek harcosok. Előbbi főleg különböző víz alapú támadásokkal tud aratni mind közelről, mind távolról (az egyik legundorítóbb, nyúzós fatality is az övé, és ez nagy szó a Mortal Kombat világában), és Scorpionhoz hasonlóan egy pillanat alatt átkerülhet ellenfele mögé; utóbbi pedig harap és szúr, valamint ugyancsak képes teleportálni, gyorsan pozíciót váltani, mi több, láthatatlanná válni.

Egyéni ízlés kérdése, hogy ez a három karakter megéri-e a Kombat Pack 2 kb. 5000 forintos árát, de ebben alighanem az fog dönteni, hogy akartok-e Rambóként harcolni, vagy sem. Szerintem akarjatok, jó móka; az Ultimate-tulajoknak meg nyilván nem is kérdés ez.

Most, hogy PS-Xbox közti cross-play támogatás is van (és kifogástalanul működik ez is, amennyire maga az online mód az), a látvány és a minőség a csúcson, a felhozatalban pedig 37 karakter szerepel, jó kérdés, hova fejlődhetne még a Mortal Kombat 11. Ugyan ez elvileg egy mindent összefogó csomag, biztos találnak egy nevet annak is, ami mindent ÉS minden egyebet tartalmaz, ha a későbbiekben további bővítményekhez kapna kedvet a csapat.

Bármikor szívesen látunk egy újabb kiegészítőt, de azt sem bánjuk, ha még több filmes karakter vagy a sorozatból ismert arc bukkan fel. Mindenesetre most ezzel is elégedettek vagyunk, aki jó verekedős játékot akar, és nem riad meg a vértől, ezzel továbbra sem hibázhat.

Mortal Kombat 11 Ultimate
Ha a látvány nem is javult sokat, a Mortal Kombat 11-et továbbra is élvezet játszani az új konzolokon, és tartalom tekintetében sincs okunk panaszra.
Ami tetszett
  • Rambo, akit maga Stallone formál meg
  • szép, egyenletesen fut, gyorsan tölt
  • kiválóan működik a cross-play
Ami nem tetszett
  • a minőségbeli ugrás nem olyan szembetűnő az új konzolokon
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)