Hirdetés

Most a Batman Arkham játékok csapata van bajban a szexuális zaklatások miatt

|

A Ubisoft után a Rocksteady-nél is elkezdődhet a tisztogatás.

Hirdetés

Miközben a fél világot a Rocksteady Studios új játékbejelentése tartja lázban, addig mások azokra a problémákra próbálnak meg rávilágítani, amik a szőnyeg alá lettek söpörve. A Guardian jelentése szerint a stúdió tíz női munkatársa (az akkoriban alkalmazott 16-ból) levelet küldött a vezetőségnek még 2018-ban, amelyben felhívták a figyelmet a szexuális zaklatásokra és a nem kívánt viselkedési formákra. A levélben olyan panaszok szerepeltek, mint a transzfób gyalázkodások, megalázó és explicit szexuális megjegyzések, valamint szexuális zaklatások, amelyek magában foglalták a nem kívánt előnyöket, az egyes női testrészek bámulását és helytelen kommentárokat az irodában.

Hirdetés

Ez a helytelen magatartás állítólag a Rocksteady játékaiban is megjelent, többek között a Batman univerzum karaktereinek hiperszexualizált változatainak képében, mint Poison Ivy és Catwoman. A Guardian egyik forrása szerint a levélben felvetett problémák megoldása érdekében a Rocksteady nem erőltette meg magát, egyetlen vállalati szintű, egy órás képzés lett megtartva és az alkalmazottaknak egy nyilatkozatot kellett aláírniuk arról, hogy részt vettek az eseményen. 

A Rocksteady szóvivője egy közleményben reagált a lapnak, amelyben elmondta, hogy az első naptól fogva azt a célt tűzték ki, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, ahol az emberek törődnek egymással, amely alapvetően a tiszteletre és a befogadásra épül. Megerősítette, hogy 2018-ban kaptak egy levelet néhány női alkalmazottól (akik kifejezték az akkori aggodalmaikat), és azonnal határozott intézkedéseket tettek a problémák kezelésére.

Az elkövetkező két év során figyelmesen meghallgattak minden munkatársat és azon fáradoztak, hogy a csapat minden tagja támogatva legyen, 2020-ban pedig minden eddiginél elkötelezettebbek aziránt, hogy még befogadóbbak legyenek és eltökélt szándékuk kiállni az összes dolgozójukért. 

A Rocksteady állítólag múlt csütörtökön összehívott egy nagy közös meetinget, hogy reagáljon kifejezetten a 2018-as levélre, miután a Guardian felvette a kapcsolatot velük ezek miatt. Ott a stúdió állítólag további lépéseket tett az ügy érdekében, de erről egyelőre nem derült ki több. Hogy ezeknek milyen következménye lesz a cégben, azt nem tudni, viszont a Ubisoftnál jelenleg igencsak nagy változások zajlanak, nemrég az Assassin's Creed Valhalla kreatív vezetőjét is kirúgták. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)