Hirdetés

Most a PlayStation 5 uralja az eladásokat, az Xboxot a Nintendo Switch is lenyomta

|

Már több mint 4 hónapja kapható a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S. Mutatjuk, hogy melyik hogyan teljesít a kasszáknál.

Hirdetés

Sajnos jelenleg semmilyen jel nem utal arra, hogy a közeljövőben csökkenne az új generációs konzolok készlethiánya, a Sony és a Microsoft azért mindent megtesz, hogy a lehető legtöbb konzolt juttassák el a játékosokhoz.

19 héttel a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S rajtja után már jól kivehető különbség van a két konzol eladásai között, melyet részben befolyásol a készlet is, de azért ezek a számok igencsak beszédesek.

Hirdetés

Mostanra a Sony 6,503,475 darab PlayStation 5-öt tudott értékesíteni, míg a Microsoft "csak" 4,142,850 eladott konzolnál jár. Érdekesség, hogy a 2017-ben rajtolt Nintendo Switch is jobban állt annak idején, abból 19 hét után 4,306,434 darabot adtak el.

A Microsoft még "hazai pályán" is alulmaradt. Az Egyesült Államokban is a Sony vezet, ott a PlayStation 5-ből 2,692,231, míg az Xboxból mindössze 2,095,096 ment el. A redmondi cég azért arra büszke lehet, hogy itt megverték a Nintendo számait, akik az USA-ban még a 2 millió eladott gépig sem jutottak 19 hét elteltével.

A verseny nálunk, Európában a legélesebb, legalábbis a dobogó második és harmadik helyéért. A csúcson természetesen a PS5 áll 2,202,996 eladott géppel, amelyből több mint 1 millióval több fogyott, mint Xboxokból, amikből csupán 1,192,632 kelt el. Kettőjük közé ékelődik a Nintendo Switch a maga 1,235,226 eladott darabszámával.

Nektek már sikerült hozzájutni a vágyott új generációs konzolhoz? Ti melyikre teszitek le a voksot: PlayStation 5 vagy inkább az Xbox Series X|S család?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)