Hirdetés

Most akkor ki kapja meg ingyen a Mafia 2 és a Mafia 3 felújított kiadásait?

|

Steamen már behúzhatjuk a Mafia 2 és 3 Definitive Editionöket, ha megvannak az alapjátékok. Konzolon sokkal zavarosabb a helyzet.

Hirdetés

A teljes remake-nek ígérkező Mafia: Definitive Edition megjelenésére még augusztusig várnunk kell, viszont a Mafia 2 és Mafia 3 kicsinosított változatait már mától beszerezhetjük három platformra is, ráadásul a 2K Games igyekezett a széria rajongóinak kedvében járni egy nagyszerű ajándékkal. Illetve tök nagyszerű ajándék lenne, ha egészen pontosan értenénk, hogy kinek is jár ez, egyelőre úgy tűnik, hogy csak a PC-sek örülhetnek.

Hirdetés

Aki ugyanis rendelkezik már a Mafia 2 és/vagy a Mafia 3 alapváltozatával Steamen, az bizony grátiszként kapja meg az új verziókat is, egy forintot sem kell fizetnie értük. Pontosabban a Mafia 2 esetében megjelenik egy Classic és egy Definitive Edition változat (tehát megmarad a klasszikus is a "nosztalgia" kedvéért), ugyanakkor a Mafia 3 esetében nem találkozhatunk két ikonnal, a Definitive Edition egy az egyben lecseréli a régit.

Egyébként a hazai forgalmazó sajtóközleményében a kommentár is elég óvatos: 

Mafia: Definitive Edition - A közkedvelt klasszikus alapoktól felépített remake-je
Mafia II: Definitive Edition - A közönség kedvenc ultra-HD felújítása
Mafia III: Definitive Edition - A díjnyertes narratív mestermű újrabemutatása

Ebből jól látható, hogy a harmadik rész esetében érdemi változásra nem érdemes számítani eleve. 

A dolog hitelességét igyekeztünk tesztelni mi is, és a Valve rendszerében gond nélkül felbukkantak a HD-kiadások, konzolokon viszont teljes a káosz. Xboxon felkínálja a játékot indításra, ha megvan az eredeti, de ettől még pénzbe került a Mafia 3: Definitive Edition, és ha korábban megvolt az Ultimate csomag, akkor maximum egy új kabátot nyernénk vele. Elvileg a DLC-k lettek ingyenesek mindkét platformon, tehát ha megvan az alapjáték, akkor ezeket most be lehet húzni ingyen extraként, de még PS4-en is találtunk fizetős kiegészítőt, lehet, hogy ez még bug. 

A Mafia 2 ezen a generáción nem jelent meg, csak a visszafelé kompatibilis játékok között találjuk, ez feltehetően nem elég ahhoz, hogy most ingyen bezsákolhassuk. Mivel nekünk csak lemezesen van meg, ezt nem tudtuk még ellenőrizni, szóval ha bárkinek van tapasztalata, akkor ossza meg velünk kommentben, és kiegészítjük a hírt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)