Hirdetés

Most akkor visszafogja a játékfejlesztést az Xbox Series S vagy sem?

|

Az Evil West fejlesztője cáfolja a gyengébbik Xbox konzolra panaszkodó kollégái állítását.

Hirdetés

A közelmúltban újra fellángolt a vita a kilencedik konzolgeneráció tagjai körül, miután megjelenése pillanatában sem a Gotham Knights, sem az A Plague Tale: Requiem nem tudta elérni a 60 fps-t, és ennek következtében két, az említett projektekben egyáltalán nem érintett fejlesztő (egyikőjük a Rocksteady, másikuk a Bossa Studios színeiben) az Xbox Series S-t kiáltotta ki bűnbaknak, mondván, hogy a leggyengébb hardverre kell optimalizálniuk és ez a Microsoft makacssága miatt rengeteg nehézséget okoz.

Most abba talán ne menjünk bele, hogy ennél jellemzően jóval szerényebb képességű PC-ken is futnia kell a mai játékoknak, legalábbis a hivatalos gépigényekből kiindulva, maradjunk inkább a konzoloknál, hiszen Tomek Gop, a Flying Wild Hog producere is kizárólag róluk beszélt, miközben néhány mondattal cáfolta kollégái állítását.

Hirdetés

Gopot az Evil West kapcsán kérdezgette a XboxDynasty, leginkább arra terelgetve a beszélgetést, hogy miért fut csak 30 fps-sel a vámpíros western lövölde Xbox Series S-en. A válasz nemes egyszerűséggel az volt, hogy mindent megpróbáltak, de semmilyen módszerrel sem tudták elérni, hogy a játék 100 százalékban tartsa a megcélzott 60 fps-t. Így végül megfelezték a képfrissítési rátát, ezzel már nem volt gondja a konzolnak 1080p felbontáson. Ami a nagy testvért illeti, a Series X performance módban 1080p-t tud 60 fps mellett, valamint quality módban 4K-t 30 fps-sel, olyan opció nincs, ahol a felbontás változik dinamikusan.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A német portál mindezek után feltette a kérdést, hogy tényleg hátráltatja-e  fejlesztést a Series S, amire a következő válasz érkezett:

"Dehogy, miért tenné? Senki sem kényszerít arra, hogy egy szintre hozzuk a Series X-es és a Series S-es verziók látványát, ami azt jelenti, hogy fejlesztőként nincsenek behatárolva a lehetőségeink. A Series S egyébként remek termék, sok embert ismerek, akik 'minden egyben' eszközként használják a család szórakozására."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)