Hirdetés

Most azzal vádolják a The Day Before fejlesztőit, hogy más trailereket másoltak le

|

A vádak alapján a Fntastic megtestesítette a "lemásolhatom a házidat?" mémet.

Hirdetés

Az, ami a Fntastic és a MyTona 2021 elején leleplezett zombis MMO-ja, a The Day Before körül zajlik fordulatosabb és szürreálisabb, mint a legújabb M. Night Shyamalan film. Csúsztatások, a fejlesztők foglalkoztatása körüli homályos nyilatkozat, a védjegygondok miatti eltűnés, majd ennek félremagyatázása és hasonló anomáliák történtek a The Division és a DayZ szerelemgyerekének ígért projekttel kapcsolatban, és még az új gameplay prezentáció bejelentése is fű alatt zajlott.

A fejlesztőcsapat pár napja végre nem játszott tovább a játékosok idegein és az ígértekhez képest jócskán megkésve, de kiadtak egy hosszabb felvételt, amelynek keretében tíz percen keresztül nézhettük a játékmenetet, de - ahogyan azt sokan nehezményezték is kommentben - körülbelül olyan izgalmas volt, mint egy adóbevallás elkészítése - főleg azután, hogy elképesztő élményt ígértek. 

Hirdetés

Már-már azt hittük, hogy a gameplay kiadásával megnyugodnak a kedélyek, de nem így történt. Sokaknak meglehetősen ismerősek voltak a videó egyes részei, a Twitter önjelölt nyomozói pedig rájöttek, hogy miért: azzal vádolják a készítőket, hogy egy az egyben lemásolták más videojátékok trailereit, vagy más marketinganyagait. Többek között a Force Gaming YouTube csatorna is szolgálatott bizonyítékokat erre vonatkozóan, felfedezésük szerint a Fntastic munkatársai a Call of Duty: Black Ops - Cold War zombis módját is lekopizták, a jelenetek megszólalásig hasonlítanak:

És nem csak arról van szó, hogy hasonló a kompozíció, a színvilág vagy egy-két mozzanat, hanem a jelenetek pontosan ugyabban a sorrendben is vannak egymás után. Ráadásul nem csupán a CoD-tól loptak, a The Last of Us, a The Division és a SnowRunner anyagainál is találtak hasonlóságokat. (A The Last of Us egyébként még nem is annyira tűnik annak, de a másik kettő tagadhatatlan).

A közösség reakciója nem maradt el: a The Day Before korábban még a Steam legjobban várt játéka volt, most viszont az izgalommal teli várakozást internetszerte felváltotta a keserűség. Sokan átverésnek nevezték azt, amit a fejlesztők művelnek, de arra már senki sem tud válaszolni, hogy milyen céllal történne ez, hiszen a játékra nem vettek fel előrendeléseket, és nem is Kickstarteren finanszírozták, szóval anyagi kihasználásról nincs szó, de akkor mégis mi történik és miért?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)