Hirdetés

Most épp a 25 to Life-ot akarják betiltani

|

A Nemzeti Törvényszolgák Emlék-alapítványa (NLEOMF) egy átfogó kampányt indított a 25 to Life videojáték ellen, melynek keretében arra kérik a szülőket, hogy ne vegyék meg a terméket, illetve ne engedjék gyermekeiket használni azt. A nonprofit szervezet az Egyesült Államok 15 legnagyobb rendészeti szervezetét képviseli. 1984-ben azzal a szándékkal hozták létre, hogy növelje a különböző bűnügyi állami dolgozók társadalmi elismertségét. Az Eidos január 17-én jelentette meg a 25 to Life című videojátékot, amelynek erőszakos természete ellen lépett fel a NLEOMF szervezet. Egészen pontosan azt kifogásolják, hogy a játékban olyan bandatagoka, illetve rendőrtiszteket személyisíthetünk meg, akik például élő pajzsként egyszerű civileket használnak fel a tűzpárbajokban. A szervezet egyúttal a forgalmazókat is felkérte arra, hogy ne árusítsák a játékot. "Teljességgel lelkiismeretlenek a játék fejlesztői, hogy fiataloknak - vagy gyakorlatilag bárkinek - megengedték a lövöldözés és gyilkolás szórakoztatás céljából történő felhasználását, miközben ártatlan emberek halnak meg a valódi utcákon nap mint nap." - mondta a szervezet elnöke Craig W. Floyd. "Minden szülőt, gondviselőt, és mindenkit, aki törődik a rendészeti alkalmazottakkal, arra kérünk, hogy ne engedjék a játékot gyermekeik közelébe." Majd hozzátette, az elmúlt 10 évben hetven tisztet öltek meg szolgálatban 18 év alatti fiatalok. Kampányuknak egy petícióval adtak nyomatékot, amit már így is rengetegen aláírtak. Az Eidos főnöke, Bill Gardner mindeközben úgy nyilatkozott, hogy nem érti, miért pont ezt a játékot találták meg ismét az ellenzők. A legtöbb helyen igen alacsony értékeléseket kapott. Az óriási felhajtásnak pedig csak az lesz a következménye, hogy a minimális marketing ellenére is növekedik majd a játék iránti kereslet. Minden esetre a hatóságok nem tervezik a játék betiltását.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)