Hirdetés

Most épp a Call of Duty: Modern Warfare 2 kampányának játékosait tiltották ki csalásért

|

Az ember csak nyugodtan mészárolná a gépi ellenfeleket, amikor összeomlik a játéka, aztán arra jön vissza, hogy kitiltották.

Hirdetés

Azt magyarázni a Call of Duty fórumokon, hogy "kitiltottak, de nem is csináltam semmit" az emberiség legrégebbi hagyománya. Ezúttal azonban egy kicsit komplikáltabb a helyzet: az érintettek nem hogy nem csaltak többjátékos meccsekben, dehogy a többjátékos mód közelébe sem mentek.

Az egész ügy akkor kezdett nagyobb port kavarni, amikor Mike Swanson, egy korábbi Microsoftos kolléga akarta végigpörgetni a kampányt, aztán többszöri összeomlás után feladta a dolgot. Másnap egy új esélyt akart adni a Modern Warfare 2-nek, de amikor megpróbált bejelentkezni azt az üzenetet kapta, hogy kitiltották a játékból.

Hirdetés

Swanson persze azonnal írt a támogatási osztálynak, mire a fiókja tiltás alatt maradt, és azt az indoklást kapta, hogy "tiltott szoftvert" használt és "manipulálta a játék adatokat". Swansonnak az a gyanúja, hogy a Modern Warfare 2 instabilitásából adódó összeomlások és gyors újrabejelentkezések hergelték fel a Ricochet anti-cheat rendszerét, de mivel az Activision még nem kommentálta az ügyet, így egyelőre csak találgatni tudunk.

Nem Swanson az egyetlen érintett az ügyben. Necron sokat látogatott Steam értékelése is hasonló sztoriról számolt be, csak ő annyival jobban járt, hogy a Valve visszatérítette a vásárlását, még 4 órányi játékidő után is. Bender99342 és jbop15 is hasonló sztorikat jelentettek, a Reddit posztjaikban pedig többen osztoztak a balszerencséjükön.

Swanson egyébként most gyűjti a hasonló eseteket, és épp arra készül, hogy beperelje az Activision Blizzardot. Kíváncsiak leszünk ennek a végkimenetelére.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)