Hirdetés

Most épp a Ghost of Tsushima Director's Cutra szórják a dühös rajongók a nullás pontozást

|

Véleményük szerint megbocsáthatatlan bűn a "paywall" mögé rejtett next gen update.

Hirdetés

A PlayStation 5-ös Ghost of Tsushima Director's Cut jelenleg 88-as Metascore-ral rendelkezik a Metacritic oldalán, a játékról csak pozitív tesztek születtek az itt listázott 52 cikk alapján. A felhasználói véleményeknél azonban teljesen más a helyet: 6,4-es User Score-on áll a játék, ez 244 pozitív, 7 vegyes és 106 negatív értékelés átlagából jött ki.

A negatív vélemények zöme pedig nullás vagy egyes pontszámot adott a Director's Cutnak egyszerűen ezért, mert indoklásuk szerint a Sony pénz kér egy next gen update-ért, ami megbocsáthatatlan. 

Hirdetés

Gyorsan tegyük tisztába a játék árazását: a Ghost of Tsushima Director's Cut, vagyis az alapjáték bővített verziója (mely többek között az Iki Island DLC-t is tartalmazza) PlayStation 4-en 60, PlayStation 5-ön pedig 70 dollárba (nálunk 23 990, illetve 27 490 forintba) kerül - az amerikai árak értelemszerűen az adót nem tartalmazzák, nettó összegek. Ezeket a verziókat akkor kell megvennetek, ha nem rendelkeztek az alapjátékkal. Az alap PS4-es verziót 20 dollárért lehet Director's Cutra bővíteni (nálunk ez 7090 forintba kerül), a PS4-es Director's Cutról pedig 10 dollárért lehet a PS5-öre váltani. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A helyzet tehát nem fekete és fehér. Nem csak egy sima next gen frissítésről van szó, nem egyszerűen csak felhúzták a felbontást és a képfrissítést. A Director's Cut egyrészt sok érdemi bővítést hozott, kaptunk egy csomó hasznos DualSense funkciót, immár valós időben renderelődnek az átvezetők, így megoldhatóvá vált a japán ajakszinkron, illetve ami a legfontosabb, kapunk egy masszív, minőségi kiegészítőt az Iki Island személyében, ami köröket ver sok teljesárú játékra is - és mindenképpen inasba rakja egyedül is az Assassin's Creed Valhalla mindkét DLC-jét. 

Ugyanakkor tény, hogy nincs mód simán csak ingyenesen generációt váltani, ahogy ez sok más PlayStation játék esetében adott volt. Mégis, jelenleg azt a fejlesztőcsapatot ekézik a pontosztó oldalakon a játékosok, akik egy önmagában is élvezetes kooperatív multiplayer játékmódot adtak nekünk teljesen ingyen (a Ghost of Tsushima: Legendset szinte minden kiadó önállóan jelentette volna meg nagyjából 40 dollárért), most pedig igaz, nem ingyen, de egy kiemelkedő minőségű Director's Cutot és kiegészítőt tett le az asztalra. Többet annál, mint amit sokan remaster címszó alatt teljes áron értékesítettek a múltban.

Ti mit gondoltok minderről? Megérdemelt a review bombing, vagy kicsit túl van tolva a hiszti? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)