Hirdetés

Most épp egy kooperatív horrorjáték tarol a Steamen

|

Lassan nem hogy minden hónapra, minden hétre jut valami, ami pillanatok alatt több tízezer játékost csábít el. Most a Phasmophobia a soros.

Hirdetés

Emlékeztek még arra, amikor a Fall Guys volt a nagy szenzáció? Most, két hónappal megjelenése után is sokan játszanak vele, de már nincs ott a Steam top 10 legnépszerűbb játékának listáján, népszerűsége az utóbbi 30 nap során 23,56%-kal esett vissza (a SteamCharts adatai szerint), és míg szeptemberben 150 ezren is játszották egy időben, az utóbbi 24 órában 38720 volt a csúcs. 

Az Among Us szintén augusztus környékén kezdett felfutni, és egyelőre minimális visszaesés látható, 334 629 játékossal a harmadik-negyedik helyen áll, attól függően, hogy a PlayerUnknown's Battlegroundst épp mennyien pörgetik.

Hirdetés

Közben csendben előbújt a sötétből egy kooperatív horrorjáték, a Phasmophobia. Szeptember 18-án jelent meg korai hozzáféréses kiadásban, majd az elmúlt 24 órában elérte a 64793-at az egyszerre játszók száma, és ez a jelenlegi csúcs; kiváló teljesítmény bármilyen PC-s címtől, pláne egy indie játéktól.

A VR-t is támogató, de hagyományos módon is játszható horrorban négy játékos feladata, hogy paranormális jelenségeket vizsgáljanak különböző helyszíneken, bizonyítékokat gyűjtsenek, és közben ne kapjanak szívrohamot. Valaki figyelheti a kamerákat és mozgásérzékelőket, így segítve társait, de a csapatmunka egyébként is nagyon fontos.

Népszerűségéhez hozzájárulhat, hogy mindössze 11,59 euróba kerül. A tervek szerint 2021-ben jelenik meg a teljes változat, de ez attól is függ, milyen javaslatokat kapnak a fejlesztők. Folyamatosan bővítik majd addig is, egyelőre 22 eszköz és 7 pálya áll rendelkezésre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)