Hirdetés

Most már kimondhatjuk, hogy a Suicide Squad: Kill the Justice League halott?

|

Úgy bezuhant a játékosszám, hogy innen nagyon nehezen tud majd csak felállni a Rocksteady kooperatív lövöldéje. Már ha egyáltalán sikerül neki.

Hirdetés

A hatalmasra duzzadt, nem ritkán blockbusterfilmek költségvetését is felülmúló kiadások, valamint az irgalmatlanul hosszúra nyúlt fejlesztési ciklusok (korábban 3-4 év is elég lehetett egy nullárol indított AAA kategóriás játék fejlesztésére, most már alsó hangon 5-6 évvel érdemes számolni) korában elég egyetlen alulteljesítő játék ahhoz, hogy magával rántson egy teljes stúdiót. Már csak az Arkham szériához fűződő szép emlékeink miatt is reméljük, hogy a Rocksteady elkerüli ezt a sorsot, de annyi biztos, hogy pillanatnyilag nem lehetnek túlságosan nyugodtak a londoni stúdió munkatársai.

Ennek az az oka, hogy a 2020 augusztusában bejelentett, majd többszöri halasztást követően idén februárban megjelent Suicide Squad: Kill the Justice Leage nem igazán találta meg a közönségét, vagy ha meg is találta, hát pillanatok alatt elvesztette. Jelenleg ott tart játékosszám tekintetében a kooperatív fókuszú, ám egyedül is játszható lövölde, ahol a kritikai és anyagi szempontból is bukásként elkönyvelt, időközben teljesen magára hagyott Marvel's Avengers.

Hirdetés

Csak a kontraszt végett érdemes megemlíteni, hogy miközben Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang és King Shark kalandja a SteamDB adatai szerint már jó ideje nem vonz egyszerre 200-300 játékosnál többet (e sorok írásakor 163-an próbálják Metropolist felszabadítani Brainiac rémuralma alól), addig az egy héttel később debütált Helldivers 2 esetében ugyanez a szám meghaladja a 100 ezer főt. Az is aggasztó, hogy március 28-án élesedett Season 1 tartalmai (köztük az újraértelmezett Jokerrel) csak alig-alig rázták fel a közösséget, és még ez a minimális hatás sem bizonyult tartósnak.

Bár nem ismerjük sem az Xbox, sem a PlayStation statisztikáit, valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt feltételezzük, hogy hasonló folyamatok zajlottak le a megjelenés óta. Ebből kiindulva pedig a Suicide Squad: Kill the Justice League jövője mindennek mondható, csak rózsásnak nem. Persze láttunk már nagy visszatéréseket és a padlóról feltápászkodó játékokat, de ahhoz vagy a fejlesztők állhatatos munkája kellett (No Man's Sky), vagy egy csodával felérő külső esemény (Fallout 76).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)