Hirdetés

Most már úgy fut PC-n a The Callisto Protocol, ahogy elvártuk?

|

Kevesebb mint 24 órával a megjelenés után befutott a hotfix, ami elvileg megoldást kínál a PC-s verzió legégetőbb problémájára.

Hirdetés

Izgalmas napokon van túl a The Callisto Protocol, amelyek eseményei a kiadót és a fejlesztőcsapatot is alaposan megviselhették. Először a játék részleges, majd teljes végigjátszást bemutató videók kiszivárgása miatt fájhatott a fejük, utána pedig a Josh Duhamel (Ilyen az élet, Call of Duty: WWII) mellett Sam Witwert (Star Wars: The Force Unleashed, Days Gone) és Karen Fukaharát (The Boys, Suicide Squad - Öngyilkos osztag) is felvonultató sci-fi horror vegyes értékelései borzolták a kedélyeket.

Dacára annak, hogy a pozitív kritikák vannak többségben, és a The Callisto Protocol Metacritic-pontszáma sem vészes, a befektetők egy része pánikszerűen igyekezett megszabadulni részvényeitől, ezzel a Krafton papírjainak jelentős értékvesztését okozva. Mindezt még azzal sikerült tetézni, hogy hamar kiderült, PC-re és Xbox Series X|S konzolokra sem optimalizálták olyan gondosan a játékot, mint PlayStation 5-re.

Hirdetés

A legtöbb panasz a The Callisto Protocol PC-s kiadásával kapcsolatban érkezett, amit már-már játszhatatlanná tett a rettenetesen zavaró stuttering jelensége. Ráadásul nemcsak a minimális gépigénynek épphogy megfelelő konfigurációk birtokosai tapasztalták ezt, hanem sokan azok közül is, akik már a legújabb, vagy az eggyel korábbi generációból származó hardvereket pakolták a gépházba.

Mindenesetre a fejlesztők is elismerté a hibát, és már tegnap közölték, hogy gőzerővel dolgoznak a hotfixen, ami ma, a kora reggeli órákban be is futott. Ezt a Striking Distance Studios ígérete szerint további javítások követik majd, tehát még távolról sem végeztek az optimalizálással.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)