Hirdetés

Mostantól bárki fejleszthet Xbox-játékokat

|

A Microsoft Game Developer Kitet több száz csapat használja, és mi is megkapjuk.

Hirdetés

Egyik fejlesztőcsapat sem a csúcson kezdte, indie brigádokra és feltörekvő alkotókra ugyanúgy szükség van, mint a már befutott profikra. Jól tudják ezt a játékipar legnagyobb vállalatai is, ezért segítik a "kicsiket": az Epic Games nemrég ingyenes csalás elleni rendszerrel és más szolgáltatásokkal igyekezett segíteni a fejlesztők munkáját, a Microsoft pedig ennél is többet ad. 

Hirdetés

A Microsoft hivatalos honlapján felbukkant bejegyzés szerint bármiféle költség nélkül tölthető a GitHubról a Microsoft Game Development Kit (GDK), a vállalat alap fejlesztői készlete, amely ugyanaz, amit több száz csapat használ videojátékok készítésére jelenleg is, és amely korábban csak azok számára volt elérhető, akik jóváhagyott partnerek voltak. A csomag tartalmazza az általános fejlesztői eszközöket, dokumentációkat, könyvtárakat és különböző funkciókhoz (mint az achievementek vagy a multiplayer) való hozzáférést. A vállalat szerint ez az Xbox ökoszisztéma jövője minden platformon (PC-n, felhőben, mobilon és konzolon). 

Fontos megjegyezni, hogy a fejlesztői készlet nem ad automatikusan jogot a Microsoft digitális áruházaiban vagy a Game Passon keresztül történő kiadáshoz, ehhez továbbra is az Xbox partner programjában való részvétel, a licencszerződés aláírása és a játékszolgáltatások konfigurálása szükséges, amellyel kapcsolatban az ID@Xbox program segíthet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)