Hirdetés

Motort váltott a S.T.A.L.K.E.R. 2

|

Tudjuk, hogy ez általában mint jelent, de most kivételesen nincs ok pánikra, nem módosult a GSC Game World posztapokaliptikus FPS-ének megjelenési dátuma.

Hirdetés

Lehetséges, hogy még évekig csak vinni fogja az Epic Games Store a pénzt, de a továbbra is magas fordulatszámon pörgő Fortnite, valamint az Unreal Engine bőven hoz annyit Tim Sweeney-ék konyhájára, hogy be lehessen tömködni a lyukakat, és még a vezetői bónuszokat se kelljen megnyirbálni.

Ha netán idővel csökkenne a Fortnite hozama, és meggyengülne ez a bevételi láb, nagy valószínűség szerint akkor sem kellene beszántani az Epic Gamest, mivel az iparág meghatározó játékmotorjának helyzete sziklaszilárd. Csak a nyár eddig megtartott fontosabb videojátékos eseményein 80-nál több Unreal Engine-nel fejlesztett játékkal találkozhatott a nagyérdemű.

Hirdetés

Közéjük tartozik a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl is, amelyről mindeddig azt lehetett tudni, hogy UE4-re épül. Nos, a GSC Game World és a játék hivatalos Twitter-oldala is egyértelművé tette, hogy már nem ez a helyzet, a Zónában megejtett következő kirándulásunkért már az Unreal Engine 5 felel. Ez azt is jelenti, hogy a roppant ígéretes posztapokaliptikus lövölde lesz az egyik legkorábbi fecske, amelyik ezt a motort használja.

Minden jel szerint zökkenőmentesen megy az átállás, mert egyelőre fel sem merült, hogy a GSC megváltoztatná a 2022. április 28-ra kitűzött megjelenési dátumot. Aznap PC-n és Xbox Series X|S konzolokon válik elérhetővé a játék, sőt mi több, még az Xbox Game Pass kínálatába is bekerül. Ugyanakkor egy korábban kiszivárgott dokumentum alapján feltételezhetjük, hogy mindössze három hónapos konzolexkluzivitást élvez a Microsoft, azaz utána akár PlayStation 5-re is megjelenhet a S.T.A.L.K.E.R. 2.

Ami pedig a további UE5-ös projekteket illeti, az sem titok, hogy az Epic Games erre ülteti át a Fortnite-ot, és már ezzel dolgozik az Xbox több stúdiója az inXile-tól a Ninja Theoryn át a The Coalitionig.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)